followers

05 Disember 2012

Gaya Retro Untuk Hi-Tea

Salam semua.. 

untuk entri kali ni cik arnab nak update mengenai gaya retro untuk hi-tea..

korang semua yang tercari2 gaya yang nak dibawa dan di pakai semasa majlis hi-tea atau dinner boleh la 

scroll dibawah ini untuk idea2 bernas.. untuk yang aim best dress tu.. pastikan anda menang ya uols..

jom kita tgk antara fesyen2 guru2 CPR semasa bergaya untuk HI-tea yang dah berlangsung

 pada 3/11/2012 di Saloma Bistro.. JOM LAYANN..



hihi.. dimulakan dengan gaya retro moden oleh cik arnab sendiri.. agogo! yeah!! dapat tempat ke 5 best 

dress uols..hehe

kos untuk semuanya lebih kurang plus minus rm 250 la.. hehe..then accesories tu cik arnab spent lebih 

kurang rm 20+

dress             = rm 60
cardigan        = rm 45
belt bling2     = rm 30
tudung+inner = rm 50
topi kecik      = rm 15
kasut             = rm 30


wah... untung cik arnab.. dapat cabutan bertuah lagi uols..hehehe





 wah.. ini plak kak mazirawati.. cantek kan?? belakang dress dia ada riben besar warna biru.. cantik tu.. nice colour.. cik arnab suka!!!! ahaks!


haa.. ini dia bestfriend cik arnab merangkap kakak tersayang.. susah betul nak pujuk kak ieja tuk fesyen n bergaya macam ni..al maklumlah dia ni jenis otai n brutal skit..hehe.. dia dah berjaya menunjukkan kefeminin nya kt semua org hari tu.. yeah! 5 bintang!





yang ni plak gaya bunga rafflesia di atas kepala...haha ni la guru kaunselor kak hasni..




ni kak aisyah.. org yang paling penting bagi cik arnab if cik arnab nak fotostat..heheh.. tapi kena minta dgn penuh gaya lemah lembut.. antara org yg brutal kat sekolah... hehehe



kak heriana.. dengan gaya kebayanya bersama anaknya.. comel gitu! likes!



ni hayati.. housemate cik arnab.. dengan gaya retro ghimaunya.. aummmm



ni dia kak melor binti kunot..hehehe..



ni dia shahida yang dalam proses diet mati matian.. dengarnya berat badan dah turun 6 kilo.. skip nasi beb..hehe..  kalau korang nak bujet dlm dress retro ni..cik arnab nasihat korang sewa je.. amcam syahida ni dia  sewa baju tu hanya rm50! what de hekkk.. cik arnab mcm rugi plak rs..tp xpelah... ada mak kesah? like jugak tuk syahida!..agogo!!!




ni dia kak shigim... body maintain jer.. anak dah 2 uols.. untung la kan..cantik kamu! cik arnab suka!!





ni dia puan loh sek kim.. dengan gaya retro tepi pantainya.. yeeehaaa...



ni pulak puan maznah..banyaknya polkadot!



maafkan mak kassim!!!!!wah, ni dia puan susan.. hehehe.. gaya siput sedutnya..opss.. siput sarawak! hehe..





kak ayu.. our photographer.. santai... i like ugak



sebahagian daripada guru lelaki yang memeriahkan majlis...


ni dia cikgu alias.. merangkap juruacara bersama2 dengan cik arnab hari tu.. masyuk!!!


en mat.. wah.. abang botak uols...


en din.. merangkap cc kami.. dengan gaya 'ibrahim pendek' bak kata kak ieja.. dengan gaya baju yang tidak berbutang.. cik arnab nampak mcm sarip dol yg xberapa tinggi aja..hehehe..like!!





ni dia king of the day!!.. en wan.. sanggup x makan sebab nak bergaya n nyanyi kat majlis tu.. wah.. gud support en wan! like!!!!! 





ni plak queen of the day! kak rosmiyati yang tiap2 tahun akan menang first place untuk best dress.. tempah baju ni dik nun.. bak katanya.. mmg vogue giler!likeeeeeee





 antara calon2 best dress!!

 



wah! tgkla kami ni! warna warni retro!!!

 

last pose! of course cik arnab again! saloma bistro! masyukkk....!!!! tangan tu.. penat tau..

untuk uols yg mencari idea untuk gaya retro.. mungkin entri ini boleh membantu.. selamat bergaya!! xoxo.. daaa

04 Disember 2012

Hati Sedih Dan Perit

Salam semua.. malam ni cik arnab rasa sayu dan sedih di dalam hati..

ya.. perit yang amat..

kenapa.. mungkin cik arnab beremosi sbb dah sampai masa dtg bulan ke?

tak la..

sebenanrnya.. byk yg cik arnab lalui skrg ni.. pedih...perit.... tak siapa pun yang tau

hanya cik arnab dan Allah SWT sahaja yang tahu..

banyak yang terbuku dalam hati ini. perkara yang tak bisa dikongsi..

kadang2 terfikir dlm diri ini kenapa Allah menguji cik arnab sebegini..

ya mungkin sbb cik arnab bisa menanggungnya..

dlm hati ni rasa nak g jauh2 aja.. nk g jauh dr semua org..

dr semua masalah..

tp sejauh mn kita lari.. sejauh itu juga masalah itu akan terus menghampiri kita

mungkin cik arnab kena pergi dari sini.. cuba tempat lain pula,

mungkin bahagia yang cik arnab cari tiada di sini.. mungkin bahagia menunggu cik arnab kelak

di sana.. dimana?? tak siapa yang tahu..

apa yang cik arnab dapat di sini hanyalah sia2..

yang kekal hakiki adalah di sana nanti..

insyallah.....

cik arnab akan dapat apa yang cik arnab inginkan..

Ya Allah.. kau permudahkanlah urusanku.. kau bukakanlah rezekiku.. kau kurniakanlah aku dgn sahabat

yang soleh dan solehah.. kau berikanlah aku petunjuk untuk memilih bakal imamku..kau ampunilah segala

dosa-dosaku.. sesungguhnya.. aku insan yang kerdil hanya mampu meminta padamu ya Rabbi.. huhuhu..

 ~hati meronta ingin bersuara tetapi apakn daya~



Related Posts with Thumbnails