followers

29 November 2012

bercuti di bandung


salam semua.. happy hliday.. cuti sekolah ni mesti uols semua tengah merancang nak g bercuti kan? bulan 6 hari tu cik arnab pergi bercuti dgn kawan2 di bandung jakarta.. al maklumlah.. first time cik arnab dapat melancong ke luar negara dan first time jugak la cik arnab buat passport.. excited ler.. tok sah duk citer..hehe.. jom layan gambar-gambar di bandung sambil2 dapatkan tips bercuti di bandung..

kami berlima dengan passport kami.. muka excited!!

trafik dia lebih kurang cam kl jer

mula2 excited tgk angkut2 diorng..alar.. macam auto dlm citer hindustan tu..hehe.. tapi xsempat nak coba..

inilah lauk yang kami makan selama 4 hari.. same jer
 hihi..nasi padang.. tghari..dan malam..menunya sama aja..hihi..
menara Monas jakarta
 melompat semua orang..hihi

tangkuban perahu.. gunung berapi aktif

geng cpr di bandung


kreatif diorang ni patutnya bertempat

hehe.. kedai aneka warna


raut wajah makcik yg amat bengang dgn kami..hehe
 kitaorang ni selalu jer lambat kalau g mn2 tempat.. al maklumlah..suka merayau..hehe, memey makcik2 ni bengang sbb kena tunggu kami jer memanjang..hahah.. ampun ya makcik!

shopping jeans di rumah mode

pasar baru..syurga shopping!
 cik arnab nasihat
penyanyi jalanan diorang yang selamber ghadak 
 wah.. korang jgn xtahu. nanti korang kalau naik bas tu.. diorg dgn selamber ghadaknya akan serbu masuk jer bas korang sbb nak minta duit dr korang.. tp minta sedekah dia advanced skit dr kita.. diorang serbu bas pun naik2 nyanyi lagu best2.. "engkau yang cantik..engkau yang anis..engkau yang maanjaaaaaaaaa.." haha.. cik arnab pun sakan la nyanyi..hehe
1/10 dari beg shoping yang dibawa pulang ke malaysia






kami bersama pak eddy..tourist guide kami


sebaik tiba di airport jakarta, indonesia


haziq bersama kak ieja

weh! cukup x passport..?? enggak mau tinggal disini!



tangkuban perahu! tauhu goreng tersedap di abad ini!



budak sekolah diorang pakai kasut hitam..


masuk jgn xmasuk

kartika sari.. tempat membeli brownies terkenal di bandung

lauk yang lain dari biasa..yummy! enak bangat


1 ulasan:

kiwi berkata...

bestnya.. jom gi bandung. kali ni cik arnab boleh la jadi tour guide :)

Related Posts with Thumbnails