followers

05 Disember 2012

Gaya Retro Untuk Hi-Tea

Salam semua.. 

untuk entri kali ni cik arnab nak update mengenai gaya retro untuk hi-tea..

korang semua yang tercari2 gaya yang nak dibawa dan di pakai semasa majlis hi-tea atau dinner boleh la 

scroll dibawah ini untuk idea2 bernas.. untuk yang aim best dress tu.. pastikan anda menang ya uols..

jom kita tgk antara fesyen2 guru2 CPR semasa bergaya untuk HI-tea yang dah berlangsung

 pada 3/11/2012 di Saloma Bistro.. JOM LAYANN..



hihi.. dimulakan dengan gaya retro moden oleh cik arnab sendiri.. agogo! yeah!! dapat tempat ke 5 best 

dress uols..hehe

kos untuk semuanya lebih kurang plus minus rm 250 la.. hehe..then accesories tu cik arnab spent lebih 

kurang rm 20+

dress             = rm 60
cardigan        = rm 45
belt bling2     = rm 30
tudung+inner = rm 50
topi kecik      = rm 15
kasut             = rm 30


wah... untung cik arnab.. dapat cabutan bertuah lagi uols..hehehe





 wah.. ini plak kak mazirawati.. cantek kan?? belakang dress dia ada riben besar warna biru.. cantik tu.. nice colour.. cik arnab suka!!!! ahaks!


haa.. ini dia bestfriend cik arnab merangkap kakak tersayang.. susah betul nak pujuk kak ieja tuk fesyen n bergaya macam ni..al maklumlah dia ni jenis otai n brutal skit..hehe.. dia dah berjaya menunjukkan kefeminin nya kt semua org hari tu.. yeah! 5 bintang!





yang ni plak gaya bunga rafflesia di atas kepala...haha ni la guru kaunselor kak hasni..




ni kak aisyah.. org yang paling penting bagi cik arnab if cik arnab nak fotostat..heheh.. tapi kena minta dgn penuh gaya lemah lembut.. antara org yg brutal kat sekolah... hehehe



kak heriana.. dengan gaya kebayanya bersama anaknya.. comel gitu! likes!



ni hayati.. housemate cik arnab.. dengan gaya retro ghimaunya.. aummmm



ni dia kak melor binti kunot..hehehe..



ni dia shahida yang dalam proses diet mati matian.. dengarnya berat badan dah turun 6 kilo.. skip nasi beb..hehe..  kalau korang nak bujet dlm dress retro ni..cik arnab nasihat korang sewa je.. amcam syahida ni dia  sewa baju tu hanya rm50! what de hekkk.. cik arnab mcm rugi plak rs..tp xpelah... ada mak kesah? like jugak tuk syahida!..agogo!!!




ni dia kak shigim... body maintain jer.. anak dah 2 uols.. untung la kan..cantik kamu! cik arnab suka!!





ni dia puan loh sek kim.. dengan gaya retro tepi pantainya.. yeeehaaa...



ni pulak puan maznah..banyaknya polkadot!



maafkan mak kassim!!!!!wah, ni dia puan susan.. hehehe.. gaya siput sedutnya..opss.. siput sarawak! hehe..





kak ayu.. our photographer.. santai... i like ugak



sebahagian daripada guru lelaki yang memeriahkan majlis...


ni dia cikgu alias.. merangkap juruacara bersama2 dengan cik arnab hari tu.. masyuk!!!


en mat.. wah.. abang botak uols...


en din.. merangkap cc kami.. dengan gaya 'ibrahim pendek' bak kata kak ieja.. dengan gaya baju yang tidak berbutang.. cik arnab nampak mcm sarip dol yg xberapa tinggi aja..hehehe..like!!





ni dia king of the day!!.. en wan.. sanggup x makan sebab nak bergaya n nyanyi kat majlis tu.. wah.. gud support en wan! like!!!!! 





ni plak queen of the day! kak rosmiyati yang tiap2 tahun akan menang first place untuk best dress.. tempah baju ni dik nun.. bak katanya.. mmg vogue giler!likeeeeeee





 antara calon2 best dress!!

 



wah! tgkla kami ni! warna warni retro!!!

 

last pose! of course cik arnab again! saloma bistro! masyukkk....!!!! tangan tu.. penat tau..

untuk uols yg mencari idea untuk gaya retro.. mungkin entri ini boleh membantu.. selamat bergaya!! xoxo.. daaa

04 Disember 2012

Hati Sedih Dan Perit

Salam semua.. malam ni cik arnab rasa sayu dan sedih di dalam hati..

ya.. perit yang amat..

kenapa.. mungkin cik arnab beremosi sbb dah sampai masa dtg bulan ke?

tak la..

sebenanrnya.. byk yg cik arnab lalui skrg ni.. pedih...perit.... tak siapa pun yang tau

hanya cik arnab dan Allah SWT sahaja yang tahu..

banyak yang terbuku dalam hati ini. perkara yang tak bisa dikongsi..

kadang2 terfikir dlm diri ini kenapa Allah menguji cik arnab sebegini..

ya mungkin sbb cik arnab bisa menanggungnya..

dlm hati ni rasa nak g jauh2 aja.. nk g jauh dr semua org..

dr semua masalah..

tp sejauh mn kita lari.. sejauh itu juga masalah itu akan terus menghampiri kita

mungkin cik arnab kena pergi dari sini.. cuba tempat lain pula,

mungkin bahagia yang cik arnab cari tiada di sini.. mungkin bahagia menunggu cik arnab kelak

di sana.. dimana?? tak siapa yang tahu..

apa yang cik arnab dapat di sini hanyalah sia2..

yang kekal hakiki adalah di sana nanti..

insyallah.....

cik arnab akan dapat apa yang cik arnab inginkan..

Ya Allah.. kau permudahkanlah urusanku.. kau bukakanlah rezekiku.. kau kurniakanlah aku dgn sahabat

yang soleh dan solehah.. kau berikanlah aku petunjuk untuk memilih bakal imamku..kau ampunilah segala

dosa-dosaku.. sesungguhnya.. aku insan yang kerdil hanya mampu meminta padamu ya Rabbi.. huhuhu..

 ~hati meronta ingin bersuara tetapi apakn daya~



29 November 2012

bercuti di bandung


salam semua.. happy hliday.. cuti sekolah ni mesti uols semua tengah merancang nak g bercuti kan? bulan 6 hari tu cik arnab pergi bercuti dgn kawan2 di bandung jakarta.. al maklumlah.. first time cik arnab dapat melancong ke luar negara dan first time jugak la cik arnab buat passport.. excited ler.. tok sah duk citer..hehe.. jom layan gambar-gambar di bandung sambil2 dapatkan tips bercuti di bandung..

kami berlima dengan passport kami.. muka excited!!

trafik dia lebih kurang cam kl jer

mula2 excited tgk angkut2 diorng..alar.. macam auto dlm citer hindustan tu..hehe.. tapi xsempat nak coba..

inilah lauk yang kami makan selama 4 hari.. same jer
 hihi..nasi padang.. tghari..dan malam..menunya sama aja..hihi..
menara Monas jakarta
 melompat semua orang..hihi

tangkuban perahu.. gunung berapi aktif

geng cpr di bandung


kreatif diorang ni patutnya bertempat

hehe.. kedai aneka warna


raut wajah makcik yg amat bengang dgn kami..hehe
 kitaorang ni selalu jer lambat kalau g mn2 tempat.. al maklumlah..suka merayau..hehe, memey makcik2 ni bengang sbb kena tunggu kami jer memanjang..hahah.. ampun ya makcik!

shopping jeans di rumah mode

pasar baru..syurga shopping!
 cik arnab nasihat
penyanyi jalanan diorang yang selamber ghadak 
 wah.. korang jgn xtahu. nanti korang kalau naik bas tu.. diorg dgn selamber ghadaknya akan serbu masuk jer bas korang sbb nak minta duit dr korang.. tp minta sedekah dia advanced skit dr kita.. diorang serbu bas pun naik2 nyanyi lagu best2.. "engkau yang cantik..engkau yang anis..engkau yang maanjaaaaaaaaa.." haha.. cik arnab pun sakan la nyanyi..hehe
1/10 dari beg shoping yang dibawa pulang ke malaysia






kami bersama pak eddy..tourist guide kami


sebaik tiba di airport jakarta, indonesia


haziq bersama kak ieja

weh! cukup x passport..?? enggak mau tinggal disini!



tangkuban perahu! tauhu goreng tersedap di abad ini!



budak sekolah diorang pakai kasut hitam..


masuk jgn xmasuk

kartika sari.. tempat membeli brownies terkenal di bandung

lauk yang lain dari biasa..yummy! enak bangat


16 Oktober 2012

10 Mei 2012

wajah kusam dan tidak bermaya?


 


(ee... perasannya minah ni..konon nak upload gmbr dulu n sekarang.. bujet lawa la tu!)  hehe.. cik arnab tau ada sesetengah pembaca yg maybe dlm hatinya berkata2 sedemikian kan? xper.. cik arnab pun pernah mengalami situasi begitu..hehe...cik arnab upload gmbr kat sini bukan nak glamm uols.. sbnrnya cik arnab nak share something ngan uols... korang pernah tak rasa macam loss confident? sbb penampilan diri korang?  mesti pernah kan? cik arnab pun pernah.. sbb tu cik arnab paham korang.. saje cik arnab nak share dgn korang.. sebelum tu cik arnab nak citer skit la kan..




korang try tgk gmbr cik arnab yg pakai tudung pink yg duk buat peace tu.. haa.. yg tu gmbr cik arnab masa bulan 12.. mmg korang xcayer kan? igt cik arnb edit ke? xla.. masa tu cik arnab berkursus kat upm.. masa tu mmg muka kusam sgt.. bila balik kg.. mak membebel sbb risau tgk wajah anaknya.hehe.. cik arnab xrisau pun sbnrnya.. seb baik ada mak yg sgt2 la sporting.. dan memahami..i luv u mother! so mak suggestkan satu produk ni nama dia TWINLOVELY.. mula2 macam xnak cuba sbb :
1. takut muka lagi teruk
2. harga dia mahal beb..

tapi bila dah lama guna.. sampai sekarang.. baru cik arnab percaya keberkesanannya.. Alhamdulillah.. dgn izin Allah cik arnab nampak lain sikit daripada dulu" kata mak".. 

Produk TWINLOVELY. yang cik arnab guna ni mmg berkesan tuk wajah2 kusam mcm cik arnab.. seyes.. cik arnab xpercaya.. korang try la klik kat link tu.. korang akan tgk byk testimoni org2 sblm ni yg dah berjaya transform... 

korang mesti ckp dlm hati skrg ni.. alar dak pompuan ni edit2 gambar je ni.. xpun sbb dia make up tebal tu... hehe.. 

mula2 cik arnab rs mcm xberkesan tau.. tapi bila kawan cik arnab.. ayu amir minta nak bli produk tu daripada cik arnab.. n cik arnab nampak perubahan ayu dari semasa ke semasa.. korang nk tgk gmbr dia? haa.. ada kat bawah ni..

                 dulu..                                                   sekarang






muka jadi semakin gebu.. lembap dan kesan2 tompok hitam semakin menghilang...

ayu baru pakai bulan 2 hari tu lau xsilap cik arnab.. yang gmbr first tu dia dah stat guna dah tp awl2 lagi masa tu...

korang nampak x perubahan ayu?



so kalau korang rasa mcm berminat nak cuba.. korang boleh terus order di blog TWINLOVELY atau jika korang nak best price yg cik arnab boleh bagi just sms je cik arnab di facebook cik arnab atau emel ke akmabreep@yahoo.com.. korang akan dapat harga best price daripada cik arnab.. 



Related Posts with Thumbnails