followers

04 April 2011

CIKGU SERBA SERBI

hari ni seawal pukul 620 lg dah bgn... awal 10 minit dr selalu..hihihi... sbb nak spent time iron baju.. yerla,. cik arnab kena g tournament badminton.. bawak dak2 sekolah g lawan badminton... adela dalam 8 org.. syok gak sbb xyah g sek..hihihi, suka ponteng sekolah..hik3... hari ni rasa sgt2 xsihat sbb cik arnab demam selesema..hachhummm! haa.. dgr tue.. srettttt..srettttt... hishhh.. siksa btul la... xperlah, kan ker sihat sebelum sakit.. sakit tu pun penghapus dosa kecil..

byk gak sekolah men td,, xterkira.. tapi tournament stat pukul 8 pg, non stop sampai kul 5.. dasyat!.. cik arnab xderla seterer dato nicol david... eh? silap.. dato nicol tu squash.. itu kepakaran masa tadika.. alar.. cik arnab ni xder ler terer mcm dato lee chong wei.. tp setakat lawan ngn jaguh kampung tu, boleh la kasi diorg nangis..hihi..


tadi budak2 tanya.. "cikgu, sebenarnya cikgu ni pandai ke men badminton?"
eh? ni soalan perangkap ni.. kang nk bgtau xberapa pandai..malu ler teman.. hihi
" nape tny gitu? nk try ke? jom... "hihi..bujet btul cik arnab ni..
seb baik budak tu xajak cik arnab main btul2.. kalau x, mahunya budak tu nangis teresak2 mendesak supaya cik arnab bg dia menang..hik2...

alar... cikgu pun smla mcm insan biasa.. ada yg benda dia pandai..ada yg dia xder bakat langsung... tp kami cikgu cikgi ni  dah diterapkan dlm hati dan sanubari kami supaya sentiasa berkata" i can do it babeh"..hihih

cikgu ni kena jadi serba boleh:

doktor : bila kes2 kemalangan kecil berlaku di sekolah termasukla
            "cikgu, help me ..kuku ibu jari saya terguris cikgu"


kerani:  "ader sapa2 yang nak apply biasiswa?


makcik cleaner: "ketua..pastikan semua sampah dalam bakul sampah dibuang sblm balik"


alarm& diari: "esok bawak buku latihan 14 yer.. kita nak buat 100 latihan"


guru vokal: bila ada persembahan hari anugerah cemerlang yg memerlukan kepakaran guru sbg guru  
                 vokal..ganti cikgu siti hajar akademi fantasia..
                 "terpaksa mengeluarkan suara dari perut utk membolehkan pelajar2 menghayati  
                  kelantangan vokal cikgu.. hah! kalah ning baizura.. 


askar, tentera darat dan polis: bila ada latihan kawad kaki.."skuad... sedia!" check satu dua!..hihi




CIKGU UNGGUL CIKGU HEBAT.. KAMI GURU MALAYSIA... lalala.....hihihi

5 ulasan:

^^nu[dd]yra^^ berkata...

jd cikgu nih dah macam infiniti in 1 ....serba serbi kna tau...~

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) berkata...

selamat hari guru...wahahaha! tiba-tiba je kan... ;p

cik arnab berkata...

dd: aah kan, serba serbi.. mmg power rangers la cikgu ni kan

syaza: hehe.. awalnyer wish hari guru.. xper2..syaza org pertama wish kat cik arnab..hihih

Ayu Amir berkata...

betul2,.....sokong 200%!!!...huhuhu

kiwi berkata...

nice :)

Related Posts with Thumbnails