followers

22 April 2011

MURIDKU PONTENG ANGKARA JUSTIN "BIBIR"

Apa ler best nyer justin bibir tu? budak skit punya jambu gitu pun ada org minat ke?
haishhh... langsung x up to date la cik arnab nih... cik arnab, skrg zaman justin bibir ok..

ok laa... cik arnab ni kolot skit... al kisah nyer..

ada latihan koir kat sekolah tadi.. tapi bila dihitung2.. wahid, isnani, salasa... ik, eng, sang.. sor, duo tigo...

aik??? apsal budak2 koir ni macam skit jer?

pelajar: cik, lim tong xdatang koir cikgu.. sbb diorg nak g tgk justin bieber ngan selena gomez.. diorang kuar pukul 5 ptg lagi.. so, diorang takut xsempat..diorang xdatang la sekolah..


lau sekolah cik arnab.. ada pelajar yang tak datang.. kena buat surat dan parents kena datang utk sahkan ketidakhadiran anak mereka.. haha.. bayangkan mak dia nak cakap apa dgn penyelia petang? antaranya:


dialog mak pelajar 


 cikgu, anak saya tak hadir semalam sbb dia duk meracau nak pergi tgk justin bieber..
cikgu, anak saya tak hadir sebab ada hal peribadi...
cikgu, anak saya tak hadir sebab ada appoinment(tapi tak cakap appoinment dgn doktor)

kuat jugak penangan si justin ni... silap haribulan mak dia pun duk join sama menjerit.. "justin..i love u"haha..

tadi ada g bilik member serumah cik arnab.. kak dila.. dia pun ngah layan lagu justin bieber..haha...
dasyat2.. kaya btul dak jambu justin bieber ni..

layan lagu ni sat.. baby.. baby.. baby ohhh...

...................................................................................................................................................................
semalam cik arnab kuar ngn geng cpr lg.. kali ni kami telah menambahkan dosa yang telah kami ada.. hihi.. gosssipppp.!!!! apa lagi.. nama pun pompuan.. xlekang dek gosip.. mcm2 kami cerita,.. sampai pelayan restoran tu datang..

 "boleh saya amik pinggan yang dah tak diguna ni" (amboi.. halau nampak?)


ok la.. so kami telah mem "blahkan" diri kami bila pelayan2 kat restoran madam lim tu dah jeling2 maut dekat kami.. ok fine.. saya akan balik sekarang..hahah

gambar? of course... lau xbergambar tu bukan cik arnab ok.. tapi.. cik arnab cakap kat korang.. mmg la.. ABC Nyonya dia mmg terbaik... fuyo... best.. nak pengsan rasanya.. silap haribulan, leh koma...hahaha.. melawak jer.. rasa nak makan lg ar.. hihih... jom ramai2 ke jusco maluri jika anda inginkan masakan orang melaka... xperlu pergi jauh... member cik arnab, ayu makan mee goreng malacca.. katanya best sampai menjilat ibu jari kaki.. haha...

Pose gedik mesti ada...haha..



antara gambar2 yg menimbulkan rasa meluat lelaki bila tgk..haha.. ada "awok" kisah?haha


tomyam mangkuk putih.. abc nyonya terbaikkk...
nampak sgt lapar dak baju hijau tu..haha.. jgn mara...


muka cute a.k.a innocent.. haha..


malacca mee.. 

19 April 2011

" aku benci blog nie"

nape rase terlalu benci? seyes.. cik arnab benci giler blog nie..."aku benci blog nie"... xsukaaaaaaa....

bila dah xsuka tu xsuka laa... nape nak tau plak?

korang xtau sbb korang xrasa apa yang cik arnab rasa...

tapi lau korang nak tau nape cik arnab teramat membenci blog kat ata ni.. korang link r kat sini...

cik arnab dah menyampah nak citer kat sini.. asyik marah memanjang..

korang layan.. n korang akan tau nape cik arnab jadi gini... layannnnn

18 April 2011

Kesan minum ais..jom baca...

Masa duk layan fb td.. jumpa satu fb yg share psl benda ni.. cam tertarik.. tp mmg bagus pun dia bgtau info nih..dulu..setahun cik arnab xminum ais,, sbb pantang xnak gemuk.. tp xtau nape skrg cam addicted sgt ais... uih.. bahaya... kang kembang lg badan cik arnab ni... so,, kwn2 uuols berhati2.. jauhkan ais drpd diri anda... kalau boleh, campak ke laut je peti ais anda tu.. hihi.. or cara berkesan dia, xpayah buat air batu kiub2 yg dalam bekas plastik dalam peti ais tu.. 


lau kat umah kg, selalu pesan kat bonda... jgn minum ais.. nt sakit lutut tu..hihih.. tp bonda nya tetap degil..hihih.. like mother like daughter...wut can i say..hihi.. ampun bonda..hihi..so, uols.. jom layannn



Kesan Minum AIS

Baca dan terus sebarkan kepada teman dan kenalan anda.   

Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas .... 

Artikel ini berguna untuk semua.

Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!. 
Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah 
akan mendapat faedah dari amalan ini. 

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca.   Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. 
Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak 
yang baru kita makan.  Ia akan memperlahankan penghadaman kita.   
Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan   menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan   menuju  ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. 
Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.   

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!! 

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.   
Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.   
Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada 
serangan pertama  serangan jantung.   
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.  Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.   
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati..   
Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup... 
PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, jika semua orang yang mendapat e-mail ini menghantar kepada 10 orang yang lain, beliau yakin akan dapat menyelamatkan satu nyawa. 
Baca ini..... ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!. 

17 April 2011

MAKE UP? XPENTING...

haih.. scary aku tgk diorg ni make up



cik arnab kuar ngn geng cpr yesterday.. best..hihih.. tp ada satu benda yg cik arnab lupa nak bawak.. BEG MAKE UP! hahaha.. mcm poyo n gedik jer..

xdelah.. biasalah bila kuar mestilah kena pakai bedak skit.. lau x.nmpk sgt muka bachin br bgn tido kan?  pompuan biasala mesti la nak cantik2 walaupun bukan di depan mata bf dia.. lau xpakai bedak n lipstik secalit kat bibir rasa cam nak demam je.. hahah


cik arnab: awk, sy nak balik jap..nk amik beg make up
khairil: alah!, buat apa make up..xpenting semua tu
(!@$%$#.....lau dia jadi pompuan br dia tau betapa pentingnya beg make up ku tu..hahhaa)

make up? xpenting?hurmm...

16 April 2011

Menang Award Follower ke 88... oh yeah..

Create your own banner at mybannermaker.com!

wah.. rasa bangga nyer cik arnab sbb dapat jadi follower Aku Dan Realiti.. jadi follower yang ke 88.. katanya no feberet dia..hihi.. no feberet cik arnab ialah no 2 n 7.. hihi.. cik arnab pun belum sempat nak wat award lg.. nt nak wat award ugak ler..hihi... award kwn blogger selamanya.. hehehe.. 

tq again pada  Aku Dan Realiti. yang sudi bg cik arnab award nih... 

teruskan ber bloggingn blogwalking yer... 

nice to noe u...

15 April 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI




Jom join contest nih.. cik arnab pun berminat.. bukan pape..saje nk tmbhkan kenalan melalui blogger2 hebat..hihih... so, jom tambahkan kenalan maya anda..hihihi..

if nak tau lagi.. layan blog BEN ASHAARI.. layannnn...



11 April 2011

mee sup dlm kenangan...

cik arnab nih..keja xmau dibuat.. blog rajin lak dia update... ape ker hey nyer... bior ler..

hari ni penat la g sek.. awal2 pagi dah kena g sek.. tuk balut hadiah sempena minggu sains dan matematik kat sekolah ritu... banyak gak hadiah yg perlu dibalut... cik arnab sbnrnya mmg suka acara membalut  hadiah ni.. lau kat umah kat kg.. cik arnab memegang jawatan tetap tukang balut hadiah tuk mak cik arnab yg nk g kenduri kawin org kg.. hhihi.. layan jela.. mak ckp.. dah ajak xmau pegi.. nah! amik hadiah ni,, balut cantik2..hihih.. baikkkkk...

tadi acara membalut disertai dgn jayanya oleh cik arnab dan kawan "nida" hehe..kami membuat keputusan untuk tidak mengendahkan hasil eksperimen kerana matlamat kami yg paling penting adalah untuk menyiapkannya saja..pada pandangan kami berdua.. cukup saja hadiah itu berbalut kerana kami pun xder masa nk touch up sini sana hadiah tu..last2 budak2 buang ke tepi jugak.. tak ke sedeh dan robek hati kami nanti?? haha.. (cover sbb balut hadiah xcantik td sampai abg makmal tu jeling2 tgk kami balut hadiah dgn rakusnya)

berita paling hepi cik arnab terima hari ni...

" book review sapa yg kena hari rabu ni ditangguhkan ke hari jumaat"

haha..yes2.. yabedabedo0.. yeehaa.. xyah la buat lg.. leh enjoy dulu

mau enjoy? buku bertimbun xtanda ag.. uish... tp blog kena update..hihih..

masuk kelas tadi cik arnab mmg seyes.. mmg dah niat dlm hati.. mulai hari ni cik arnab nak seyes dah.. xmau lawak2.. xmau soley2, xmau bakor2 ngn dak2 ni lagi.. nanti diorg naik kepala...

sorg budak dtg tegur cik arnab
" cik mai.. kenapa cikgu bad mood hari ni? xder soley2 pun?"

hihi.. yess.. berjaya watak yg dimainkan td.. akulah pelakon terhebat..hihih...suka2..

dlm suka ada juga yg xsuka terjadi hari ni bila khairil kol cik arnab ajak makan mee sup free kat bilik kh... tp tiba2 terpaksa ditangguhkan dan terus jauh drpd mee sup tersebut di atas sebab2 yg tertentu yg xdpt dielakkan.. ituler nmnya xder rezeki yer akak2 sekalian....hoho

balik je sek.. trus g cari char kuew tiaw..tmpt kami selalu lepak lepas abis keja.. alhamdulillah..kenyang jugak...hihi

10 April 2011

CARA NAK RELEASE TENSEN BUAT SEKETIKA..

Haa... cik arnab tau koranr semua mesti ngah tensen dan mengharapkan tips2 utk menghilangkan tensen bila membaca entri in buka????hehehe.... lau nk tau ape cik arnab buat utk hilang tensen dah tambah tensen..jom lyn entri ini...yeah2...

Semalam cik arnab kuar ngn kengkawan2 lepas hari anugerah cemerlang.. kitaorg pergi makan ikan bakar meletop kat pandan indah lau xsilap... layan jugak ikan bakar dia..mmg best.. puas hati gak la..maybe time tu kitaorg lapar kut... dah siap makan ikan bakar.. kami pun tiba2 terbuat keputusan yg tragis untuk berhenti beli durian dan makan durian tepi jalan..sungguh syok... kami berposing dah bergambar sepuas hati kami.. cik arnab dah rasa mcm xsihat.. tp sebab terlampau kepingin dgn durian yg dibelanja oleh ayu maka cik arnab pun telah memakan durian tersebut dgn rakusnya...hihi...

 at ikan bakar meletop


aumm... xsabar nak mamam...


makan jgn makan...
wif  khairil, alias, ayu n dila..

doroyan..doroyan sudah luriuh..hehehe


yummy...wif ayu n dila

 lepas tu kitaorg ke satu tempat yg disuggestkan oleh slh seorg drpd kami utk ke ROMANTIKA..katanya tempat yg sesuai utk org yg dah nk kawin?? ape ker hey nyer yop?? mmg la sbb kwn kitaorg ni dah dilamun asmara n nak kawin xlm lg.. so, kitaorg pun usha la tempat nih... best jugak.. mmg semua brgn2 yg dijual untuk tatapan umum dan untuk org yg minat menghias rumah mereka ala2 garden style gitu...

kami?? apalagi.. xleh tgk tmpt2 yg sesuai kami aplikasikan gaya2 model kami.. so snap sana snap sini... hehe..sampai makcik kat kaunter tu dah mula jeling2 kat kami..lebih kurang gini la monolog dlaman dia,.

"eh, budak2 ni dari mn nih? dah mcm org asli teman nengok..duk klip sana, klip sini... "

dah masuk tempat mcm tu, mesti la kena bli something.. malu lak rsnya lau xbeli paper.. kami ni mmg ngah sengkek.. mmg gitu la ayat kami.. bila hari pertama masuk gaji mmg semua di kalangan kami akan teruja dan gembira yg amat... tapi bila dah smnggu berlalu selepas gaji masuk.. dialog kami adalah "uih.. aku dah sengkek niih.. bulan ni mcm2 aku kena bayar.. ptptn, bg mak ayah, blanja bopren, gurpren..asb.."uih.. hehe
yela.. sape2 pun gaji mesti xpenah cukup kan..hihi.. manusia2..

at Romantika..cik arnab..pantang tgk bear..hihi
 

nakk... nak wat peluk.. hehe..ngada2


puteri bunga plastik..kiki


pose manja + gedik ..haha..ada aku kesah?


kamila..puteri dari cpr..hehe



cik arnab di alam bunga bungi..


peace...


dgn bangganyer.. cik arnb adalah pemenang lukisan yg paling cantik di alam semesta..haha.. lukis rumah pun jadi kereta..ada hati jadi pelukis terkenal..kiki


balik drpd romantika tu plak..singgah sat kat jusco sbb nak cari buku utk book review rabu ni.. rasa cam nk pitam cari buku tu.. last2..buku yg menjadi pilihan hati ialah

tadi cara untuk mereleasekan tensen..so skrg ni, dah tiba tuk cara menambahkan tenzsen..hihi...so, skrg.. matlamat adalah nk siapkan book review ttg buku nih tula tensenya sbb buku ni dlm english..adoyai.. satu kojer plak cik arnab nk memahamkannya.. tp xper.. bak kata ucop wilcha.."ituler pentingnya english eductaion.."tak gitu?..hehe.. aperlah hasilnya nt.. wawawa.. nk kena bercakap 15 minit tanpa henti nih..hihi...  layan jela... buat sehabis baik..yeah!

04 April 2011

CIKGU SERBA SERBI

hari ni seawal pukul 620 lg dah bgn... awal 10 minit dr selalu..hihihi... sbb nak spent time iron baju.. yerla,. cik arnab kena g tournament badminton.. bawak dak2 sekolah g lawan badminton... adela dalam 8 org.. syok gak sbb xyah g sek..hihihi, suka ponteng sekolah..hik3... hari ni rasa sgt2 xsihat sbb cik arnab demam selesema..hachhummm! haa.. dgr tue.. srettttt..srettttt... hishhh.. siksa btul la... xperlah, kan ker sihat sebelum sakit.. sakit tu pun penghapus dosa kecil..

byk gak sekolah men td,, xterkira.. tapi tournament stat pukul 8 pg, non stop sampai kul 5.. dasyat!.. cik arnab xderla seterer dato nicol david... eh? silap.. dato nicol tu squash.. itu kepakaran masa tadika.. alar.. cik arnab ni xder ler terer mcm dato lee chong wei.. tp setakat lawan ngn jaguh kampung tu, boleh la kasi diorg nangis..hihi..


tadi budak2 tanya.. "cikgu, sebenarnya cikgu ni pandai ke men badminton?"
eh? ni soalan perangkap ni.. kang nk bgtau xberapa pandai..malu ler teman.. hihi
" nape tny gitu? nk try ke? jom... "hihi..bujet btul cik arnab ni..
seb baik budak tu xajak cik arnab main btul2.. kalau x, mahunya budak tu nangis teresak2 mendesak supaya cik arnab bg dia menang..hik2...

alar... cikgu pun smla mcm insan biasa.. ada yg benda dia pandai..ada yg dia xder bakat langsung... tp kami cikgu cikgi ni  dah diterapkan dlm hati dan sanubari kami supaya sentiasa berkata" i can do it babeh"..hihih

cikgu ni kena jadi serba boleh:

doktor : bila kes2 kemalangan kecil berlaku di sekolah termasukla
            "cikgu, help me ..kuku ibu jari saya terguris cikgu"


kerani:  "ader sapa2 yang nak apply biasiswa?


makcik cleaner: "ketua..pastikan semua sampah dalam bakul sampah dibuang sblm balik"


alarm& diari: "esok bawak buku latihan 14 yer.. kita nak buat 100 latihan"


guru vokal: bila ada persembahan hari anugerah cemerlang yg memerlukan kepakaran guru sbg guru  
                 vokal..ganti cikgu siti hajar akademi fantasia..
                 "terpaksa mengeluarkan suara dari perut utk membolehkan pelajar2 menghayati  
                  kelantangan vokal cikgu.. hah! kalah ning baizura.. 


askar, tentera darat dan polis: bila ada latihan kawad kaki.."skuad... sedia!" check satu dua!..hihi




CIKGU UNGGUL CIKGU HEBAT.. KAMI GURU MALAYSIA... lalala.....hihihi
Related Posts with Thumbnails