followers

20 Januari 2011

KAWAN KETAWA MERATA, KAWAN SUSAH ENTAHLA...

Assalamualaikum... hye uols.. how was ur day? ok? hope semua orang hepi n sihat2 aja... dah nak masuk 4 minggu kita mengenjak ke tahun 2011.. cik arnab pun kdg2 tersasul gak tulis kat whiteboard tu 2010..cepat2 budak2 cakap..cikgu..2011 la.. hihi.. so, amacam azam baru korang?

bab yang paling cik arnab xsuka kalau tanya bab azam ni, kenapa sebab azam2 cik arnab masih blum tercapai lagi.. azam apa? hihi.. kawin la..hahaha.. xdelah, gurau jer.. sebenarnya dari dulu since kecik2 lau xsilap masa darjah 6 dulu cik arnab berazam nak ada kawan baik... bestest friend eva..haha.. tapi sampai sekarang xtercapai lagi.. susah btul nak cari kawan kan.. kawan ketawa memang la.. pak guard kat bawah umah cik arnab ni pun leh dibuat kawan ketawa.. tapi bila nak cari kawan susah memang amat payah..

kita selalu nak orang buat baik kat kita kan? so, kita kena buat baik dulu kat orang.. xsalah berhabis dan bersusah dahulu.. bersenang kemudian...

kadang2 kita dapat kawan yang xsekepala dgn kita kan? mmg awal2 kita rasa mmg dialah akan jadi kawan susah senang kita, tapi manusia ni senang berubah, satu benda yang cik arnab paling takut ialah timbul perasaan hasad dengki..or shortform dia PHD. minta Allah jauhkan perasaan hasad dengki daripada menyelubungi diri kita semua.. untuk mengelakkan kita daripada perasaan hasad dengki, janganlah kita comparekan diri kita dgn orang yang lebih baik daripada kita nanti virus phd tu menyerang kita... so, try to compare ourself dgn orang yang kurang bernasib baik daripada kita.. kenapa? barulah kita akan rasa bersyukur kepada Yang Maha Pencipta. jangan jadi org lain, jadilah diri kita..

berkawan biar beribu.. berkasih biar satu.. kalau korang je yg berkasih satu, kekasih korang berkasih lebih daripada satu xguna ok..hihi... hidup mesti hepi..jgn tensen2... enjoy ur life! hihi..

5 ulasan:

SweetSyaza berkata...

berkawan biarlah ikhlas..
wah...hehe

p/s: cikarnab mao kawen jgn lupe jemput meyhhh

kiwi berkata...

azam nk cari bestfriend tk tercapai lagi? habis tu siapa kami semua disisi cik arnab..sob..sob :'((

meo berkata...

shbt blogger setia pun susah

meo berkata...

shbt blogger setia pun susah

cik arnab berkata...

syaza: aah kan, berkawan biarlah ikhlas

kiwi: kiwi bukan bestfren, tapi kiwi teman sehati sejiwa..wah,

meo;aah tp meo blogger yg setia.. tq meo, sudi komen2 page cik arnab yg xseberapa nih..huk3

Related Posts with Thumbnails