followers

31 Januari 2011

ASAL CUTI JE ADA ORG KAWIN..HAISHHH

Alangkah hepinya diri ini setelah berada di kg halaman tercinta..cik arnab rasa bahgia dan hepi yg amat...dapat jumpa org2 tersyg dan tenangkan fikiran jauh drpd keja yg melambak2 dan menimbun2..hihi.. walaupun kejap jer cuti tp xper, at least dapat lepas rindu terutama pada ibu tercinta dan ayah tersayang.. tak lupa pada si comel dan manja miasara... my sist n my all.. kak long n adik.. juga pada binatang..opss.. kasar bahasa tu..tukar2..erm..pada haiwan kesayangan cik arnab.. "atuk, manja dan comel juga hot janda..labu"hihi..kucing kesayangan..hik3..

walau perjalanan penat dan mengambil masa lebih kurang 10 jam..ok, cik arnab tipu sebenarnya..perjalanan lebih kurang 7 n 8 jam la.. penat tp hati dpt pujuk kepenatan tersebut sbb nak balik kg punya pasal..hihi.. ceh, macam perjalanan balik kg beraya jer..padahal raya cina.. excited tul cik arnab, kalah bro cina sblh umah cik arnab yang xbaik raya..haha.. ada i kesah?? hihi..


ciken chop selera cik siti.. ciken chop paling beshhh
 
dan yg paling beshh dpt hang out bersama kengkawan sekapal selamanya.. yg cik arnab dengki, lebih kurang 1/3 kwn cik arnab nak kawin cuti raya cina ni... ok, cik arnab tipu lg.. sbnrnya 3 org jer..hihi.. diorg jemput g majlis kawin diorg.. nak g ke x nih? kang cik arnab g, timbul bibit2 jeles dlm diri..hihi.. ok2 sbb amik ati n nak korang datang masa kenduri cik arnab nt, so cik arnab akan menghadiri majlis korang .hadiah?? mesti ke? wajib ke? nak kasi apa ek? igt nak kasi hadiah canggih2..hihi. jeng3..

nape asal cuti jer ada org kawin... nape x tukar je..asal kawin jer org cuti..opss....hihihi... jgn masa majlis nt dj men lagu cina "chikala toncang..toncang.."haha.. lagu yg selalu diputar2kn dlm shopping mall sampai cik arnab pun dah hafal lagu n lirik dia.. neway, tahniah tuk kawan2 yang akan kawin nt..KAK UMI, WANI, ROSMAHLINA.. bakal jadi puan.. gelaran cik dah ditarik balik..hihi..cik arnab ada lg title cik tu..jgn jeles..hihi..

20 Januari 2011

KAWAN KETAWA MERATA, KAWAN SUSAH ENTAHLA...

Assalamualaikum... hye uols.. how was ur day? ok? hope semua orang hepi n sihat2 aja... dah nak masuk 4 minggu kita mengenjak ke tahun 2011.. cik arnab pun kdg2 tersasul gak tulis kat whiteboard tu 2010..cepat2 budak2 cakap..cikgu..2011 la.. hihi.. so, amacam azam baru korang?

bab yang paling cik arnab xsuka kalau tanya bab azam ni, kenapa sebab azam2 cik arnab masih blum tercapai lagi.. azam apa? hihi.. kawin la..hahaha.. xdelah, gurau jer.. sebenarnya dari dulu since kecik2 lau xsilap masa darjah 6 dulu cik arnab berazam nak ada kawan baik... bestest friend eva..haha.. tapi sampai sekarang xtercapai lagi.. susah btul nak cari kawan kan.. kawan ketawa memang la.. pak guard kat bawah umah cik arnab ni pun leh dibuat kawan ketawa.. tapi bila nak cari kawan susah memang amat payah..

kita selalu nak orang buat baik kat kita kan? so, kita kena buat baik dulu kat orang.. xsalah berhabis dan bersusah dahulu.. bersenang kemudian...

kadang2 kita dapat kawan yang xsekepala dgn kita kan? mmg awal2 kita rasa mmg dialah akan jadi kawan susah senang kita, tapi manusia ni senang berubah, satu benda yang cik arnab paling takut ialah timbul perasaan hasad dengki..or shortform dia PHD. minta Allah jauhkan perasaan hasad dengki daripada menyelubungi diri kita semua.. untuk mengelakkan kita daripada perasaan hasad dengki, janganlah kita comparekan diri kita dgn orang yang lebih baik daripada kita nanti virus phd tu menyerang kita... so, try to compare ourself dgn orang yang kurang bernasib baik daripada kita.. kenapa? barulah kita akan rasa bersyukur kepada Yang Maha Pencipta. jangan jadi org lain, jadilah diri kita..

berkawan biar beribu.. berkasih biar satu.. kalau korang je yg berkasih satu, kekasih korang berkasih lebih daripada satu xguna ok..hihi... hidup mesti hepi..jgn tensen2... enjoy ur life! hihi..
Related Posts with Thumbnails