followers

04 Julai 2010

OH LELAKI

kali ni cik arnab nak share something dgn u all. antara jujur n percaya? which comes first? bagi lelaki, mereka selalu suruh perempuan percaya kan mereka, 100% kepercayaan kpd mereka, tapi tahukah anda, kejujuran adalah lebih penting. cik arnab cukup pantang bila ada org lelaki yg xjujur, konon nak ngurat, tapi cakap xserupa bikin, tu br nak ngorat, nanti bila dah kapel entoh per lg auta2 yg akan muncul.. huhu.. btul ke lelaki ni suka cakap bohong?? tapi kenapa??




Kenapa lelaki suka menipu??Xpaham kan lelaki nie kerje asyik nak menipu jer….  






  1. untuk menjaga hati… alasannya nak jaga hati pompuan… coz org pompuan tidak suka mendengar yg reality … (byk hati perlu dijaga)
  2. dah jadi hobi… slalu sangat menipu.. dah xbleh buang perangai tu.. kalau xbuat rasa ader je yg x kena
  3. nak cover line… menipu agar diri sendiri xterjerat… tp yg jadi mangsanya perempuan gak asyik terjerat ngan tipuhelah lelaki
  4. tipu sunat.. kononnya untuk kebaikan bersama.. agar semua pihak senang hati dan mengelakkan dari pergaduhan.. betul ke???
  5. last skali… sebab perempuan mmg suka ditipu oleh lelaki??? Ha ha ha.. nampak sgt lelaki ni mmg penipu… xgitu???
.
.
.
.
.
.
Lelaki suka berbohong "sunat" terhadap teman wanitanya daripada mendedahkan perkara sebenar kerana biasanya apabila mereka menyatakan hal yang sebenar, teman wanitanya sukar untuk menerima hakikat tersebut. Biarpun mereka memilih untuk mendiamkan diri, ini bukanlah bermakna mereka takut terhadap perempuan, tetapi ia betujuan mengelakkan daripada berlakunya pertengkaran dan masam muka. Sebab perempuan biasanya lebih emosional dalam menangani sesetengah perkara. 



p/s: emosional tul cik arnab..aha.bg cik arnab, kejujuran comes first then baru kepercayaan..

Related Posts with Thumbnails