followers

23 Jun 2010

AWARD FROM ANASSUHADA


eh? award datang lagi,,hehe.. wah2.. murah rezeki neh..kiki..

kredit 2 anassuhada sbb sudi tag cik arnab.. maknanya cik anassuhada igt kat cik arnab..hehe.. tenkayu beri muchh..hehe.. TOP BLOGGER kerrr???? kiki... bangga rsnya.. hehe

eh2.. igt senang ker leh dpt award nih.. ni mestila kena jwb soklan2 yg agak mencabar minda dan benak otakku ini..ehehe.. ok2..cik arnab jwb yer..




Soklan: apa name blog anda n nape letak name tu
Jawabnya: nama blog cik arnab ..sbb? nama manja kat umah cik, n aku lahir tahun arnab.. hehe. lau lahir tahun monyet camne ek? haish.. nasib baik aku lahir tahun arnab, senonoh la skit..haha

Soklan: apa name url blog n darimana dtg nya idea tu

Soklan: apa method dalam penulisan anda?
Jawabnya: suka suki hati cik arnab

Soklan: pernah terasa nak hapuskan blog? sebab musababnye?
Jawabnya: tak pernah rase pulak. haha.. apesal tny lak ek?hehe..cik arnab lak yg bg soklannyer

Soklan: pernah ahli keluarga baca blog anda?
Jawabnya: udah, peminat setia cik arnab, cik naga a.k.a kak long cik arnab..hahah

Soklan: apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan orang lain cakap blog anda cantik
Jawabnya: hehe.. rasa nak tampor pun ader, tapi kena byk2 bersabar, sbr kunci kejayaan..ehehe.. ntah paper jerk..

Soklan: bila blog anda diberanakkan?
Jawabnya: em em em.. ntah . da lupe. rumah terbakar, surat beranak pun hangus terbakar..wakaka

Soklan: siapa orang pertama yang tahu anda ade blog
Jawabnya: adikku las.. haha.. dia la yg ajar aku wat blog ni.. di support oleh kak pia..

Soklan: apa perasaan anda apabila ada orang berkate ttg blog anda di sekolah
Jawabnya: ok jer.. ehehe..

Soklan: tag 10 orang
Jawabnya: 10?? ramai noh. ok. sila lah amik award ni ye sayang sayang.



Macam mana nak buat signature untuk blog



hari ni cik arnab nak share something dgn blogger2 sekalian.. cik arnab blogwalking paga adam haikal.. pastu cik arnab tgk la signature adam.. cantik.. sbenarnya hati cik arnab dah lama berkenan dgn signature yg blogger2 lain buat.. tp cik arnab xtau diorang wat kat ane..hehe..so, cik arnab dah jumpa dah..yeay.. comey kan..hihi.. untuk pengetahuan korang, ada byk lg jenis2 font dia.. 


cik arnab tambah skit la cara2 nak wat signature nih untuk tatapan kwn2 sekalian.. n utk onelove juga tau.=]..mula2 


1. korang link kat cni ek, http://www.mylivesignature.com..


2. dah abis korang menggeledah link tu n edit2 font n style yang korang suka, then korang akan klik untuk dapatkan dia nyer html code




3. lepas tu, korang kena buka post yang baru tekan "new post".. korang paste kan dekat dalam box mcm gambar kat bwh nih


4.  lepas korang paste kan, korang kena tekan "edit html" tu.. contohnya cam gambar kat bwh ni


5. dah tekan "edit html" tu.. uols tekan balik "compose" tu.. tekan tau.. erm.. try tgk gmbr kt bwh ni


6.haa.. lepas jer korang tekan compose tu, automatik, korang dah dapat view korang nyer signature pilihan hati mu itu.hehehe... then.. korang adjust la nk tepi ke tgh ke.. blkg ke.. kikiki..now..its done! senang kan?
.
.
.
.
.
so, dgn rasminya,, cik arnab melancarkan signature terbaru cik arnab..ekeke.. simple jerk.. nanti dah lm lg pandai, lg advance..kiki


Related Posts with Thumbnails