followers

20 Mei 2010

guru praktikal SMKHC





this is nazim and surabee.. miss them so much.. awal2 minggu pertama diorang xde kat hillcrest, rasa sunyi sgt., mana tak nyer. library tu bising dengan seloroh nazim tu la, suka sngt nyakat orag. kalau tak aku. kak mila yang kena dengran dia.. nazim mmg kwn yg baik..
surabee pun sama. cik arnab pun baik ngan surabee.. selalu share story mory dgn surabee,,,hihi.. best cakap ngan dia, surabee jenis yg straight forward, kalau dia xsuka dia akan cakap je. baguslah gitu, kalau cik arnab,,, dia kena pikir dulu b4 cakap lepas cam gtu..hihi kdg2 kerana org buat jahat, cik arnab hanya mampu menangis jela.. huhu.. tq dear surabee!=]




sampai date pun dah xtuka.. excited dpt pinjam kamera,, kredit to my sister.. tq sist zee... kesian kami dak2 praktikal sesi petang, terpaksa 'melepak' kat library jer.. al maklumlah tempat kat bilik guru terhad,huhu, tapi xper kami terima seadanya. tapi geng2 guru praktikal memang sgt best lah.. korang memang penghibur di kala duka..kiki..




nazim n kishen.. kishen xready la plak, tertutup lak mata.hehe xcukup tido asyik buat lesson plan jer..hihihi..guru yang berkaliber btul.. go kishen!


thats all about us! yamuna, cantik u punye baju..hihi,,tgkla saper tuan empunya, no wonder la u leh menang acara lari bergilir2 tu.. maybe effect baju skit kut..ekeke... tapi kesian cik arnab, coz rini cik arnab demam, dah la bertugas pengurus pemenang, seb baik kak mila( bertudung hitam berbaju merah) yang take over i punyer duty, tq kak mila.. i owe u las,, hehe.. lucu btul tgk surabee lari hari tu.. bersemangat btul. hihi.. cik arnab just dpt tgk jauh2 jer.. coz takut nanti lagi melarat demam kalau duk main tgh2 panas.. cuaca mmg sangat panas.. tapi semo org nampak cool jer..



p/s: semua date dlm gmbr ni xbtul, hehe.. act, gmbr ni tahun 2010 lah, hehe// dun kompius2 erk semua org!

hasad dengki

Kita sering mendengar orang berkata "Aaah..pedulikan dia, otak beku tuuu..". Apakah maksudnya? Ia merujuk kepada seseorang yang tak boleh diajar, puas dinasihati tapi masih mengekalkan perangai yang sama. Perangai yang macamana? hasad dengki tak tentu pasal, berkelakuan tidak senonoh, suka menonjolkan diri walaupun tidak kena pada tempat.

cik arnab pernah berjumpa manusia seperti ini. Setengah tu bangga dengan pergi haji beberapa kali namun perangai semakin hari semakin teruk. Kalau diklasifikasikan sebagai pesakit jiwa mungkin juga ada kebenarannya. Hairan kalau direnungi ,kalangan manusia di sekelilingnya ada yang belajar agama bahkan bertaraf guru tersohor pun ada. Kita bersangka baik 'mungkin' mereka telah berhempas pulas menasihatinya. Takkan mereka sanggup membiarkan sahabat mereka terus lalai dan terpesong? kalau mereka tak lakukan sesuatu maka sia-sialah ilmu agama di dada mereka dan mereka juga terpalit disoal oleh Allah swt kelak.

Soalnya kenapa sesetengah manusia berkelakuan begini? Besar kemungkinan ialah tidak menjaga makanan. Kerana hendakkan projek terpaksa merasuah orang itu orang ini misalnya. Ini akan mengakibatkan hati menjadi gelap dan apa yang dibuat dirasakan betul. Dia lupa hidup hanya sementara dan setiap amalan dicatat malaikat setiap masa. Kelak bila mati barulah tersedar dari tidur. Ketika itu peluang untuk meminta maaf sudah tiada. Maka terkapai-kapailah di Padang Mahsyar mencari orang yang telah dikhianati, difitnah , dicercanya untuk meminta maaf.... bukan sekejap, bahkan ribuan tahun. Moga Allah memberikan hidayat kepada mereka seperti ini..

p/s: dan moga cik arnab dan family dijauhkan sifat dan sikap begini..

The Fantastic Six SMKHC


intai2 tengok facebook budak smk hillcrest, cik arnab pun tertengok gambar ni. cik arnabagi nama da fantastic 6..hehe.. klakar giler tgk muka2 cikgu sorang2 ni.. especially cikgu aziz..hehe.. lawak tul la.. dengan gaya cekak pinggangnya.. cikgu salleh pulak cam pakai samping.. yang paling seksi pulak mestilah cikgu kamil( BERKEMBAN GITU)..hehe yang berkacamata tu la, eh, 2 dari kiri la.. cikgu sufian pulak dah macam nak nyanyi lagu negaraku dah pulak..kikiki.. korang semua memang sempoi la ..




tgk la tu gaya cikgu aziz(pakai baju merun).. hihi.. gaya nak tumbang pun ada gak.kiki..jgn mare ek.. mmg senget 45 darjah ar.. suspond betul..hehe
Related Posts with Thumbnails