followers

21 Disember 2010

PERISTIWA DALAM TRAIN

Entry skrg asyik pasal jalan2 jer.. mentang2 duk kl, hak2.. bukan per, bosan tau.. sambil2 jalan2 perabih duit yg mmg dah nazak nih, boleh la bersenam, kuruskan badan. agak pelik sebenarnya dengan orang perempuan ni kan, kalau jogging, bersenam, memang malas yang amat, tapi.. kalau bab window shopping..haa...mata yg ngantuk tiba2 jadi bulat n besar yg amat bila tgk ada sale handbag gucci, coach kat shopping mall..tapi, kalau shopping dgn dak laki, mmg diorg kalah sbb diorg xsuka window shopping, malas jalan la tu. dak laki ni lagi prefer jogging drpd jalan2 shopping. lau dapat suami yg kaki shopping, alamatnya xkaya sampai bila2 la cik arnab. asyik duk perabih duit jer,hihi... haishh.. semalam kitaorg(cik arnab dgn kak dilla a.k.a cederarella)tinjau2 pemandangan kat midvalley, so, dgn bantuan,dorongan serta sokongan yang amat jitu dan padu daripada kawan kitaorg yang sudi menumpangkan kitaorg ke bandar tasik selatan iaitu abg khairil(ahaks..tetiba panggil abg,,opss.. dia dah tunangan org ok..cik arnab..p main jauh2).kitaorg pun naik komuter kat bandar tasik selatan. so, masa naik ktm tu, ada la situasi yang cik arnab bangau skit..eh, silap.. yang bengang skit..jom layan...

.
.
.


SITUASI 1
 Korang pernah naik ktm kn? pernah tau x yang coach ke 2 tu di KHASkan(siap capslock lg tu..penting ok) untuk golongan wanita sahaja.. tidak termasuk dgn golongan yang berlagak wanita, berpakaian ala2 wanita dan sebagainya.. so, kalau korang xreti baca, korang akan dengar masa b4 train tu datang, ada suara pompuan yg akan bagitau "kepada sek2 jate..jange duk gelenyar masuk gerobok nombor duo..wak tu sek2 tino jah buleh duk situ.pehe ko dok?"..tu kalau translate dlmdialek kelantan la.. tapi lau dalam bahasa standardnya dia bgtau yg coach@ gerabak kedua tu utk wanita sahaja. tapi apa yang cik arnab kesalnya, ada gak golongan adam yang dengan muka selamba ghadak@badak@muka wat derrrkkk jer yang duk berebut2 nak masuk coach yang kedua tu dgn cik arnab..hai cik abang oii... awak tu lelaki.. lau la cik arnab leh jadi doraemon, nak ugak cik arnab pijak2 kepala dia..cik arnab siap buat jelingan maut lagi kat dia, suh dia paham skit..anda tidak diperlukan disini ok.so, utk kaum adam, pliss..take note ok.. taula xnak berpisah dgn makwe, bila dah makwe masuk coach pompuan jer, jgn la kamu pun ikut sama..yang si makwe lak lau nak duk berkepit dgn pakwe kesayangn tuan hamba tu, xyah la duk masuk coach pompuan jer..itu pun nak kena ckp ker..hihi..

.
.
.


SITUASI 2
 Yg ni actually bukan peristiwa bengang tapi peristiwa sedih dan lucu skit2... nape sedih? ok, ada sorang minah ni..minah? sian dia cik arnab panggil minah, ok la, tukar nama, cik siti.. dia ni pun duk coach 2 gak, sama ngan cik arnab.. mula2 dia masuk train tu, kat tgn dia ada satu plastik berisi dua jajan@ keropok@'cak kedis' perisa udang mami mami.., pastu kat tgn kanan dia ada bebola ketam yg 3 biji seringgit tu la, tapi tinggal lagi satu yg belum di makan..pastu kat tgn kiri  dia ngan cakap fon sambil memikul beg sandangnya.. mula2 ok, tapi selepas 1 minit, tetiba.."hah!!! sama la tue!!! dgn kuatnya dia cakap dan menyebabkan cik arnab tersentap..hihi.. so, cik arnab macam rasa nak menghayati lak perbualan telefon dia, pastu dia ckp "em..yer..saya tau.. saya cuma xleh terima semua ni" pastu tiba2 bergenang air matanya..cik arnab tau, mesti ngah ada problem dgn pakwe tu.. satu coach tu bunyi dia sembang kot..punya la kuat.. dan semua mata tertumpu ke arahnya..sambil mendengar srottt...srettt..sroottt dia menangis..pastu dia cakap lak "ok..sy paham" lepas tu dia letak fon.. cik arnab ingat dia nak continue nangis rupanya dlm continue nangis tu, sempat lak dia makan bebola ketam yang tinggal satu lagi tu kat tgn dia..hihih... yela kan, rezeki jgn ditolak..hik3.. ingt dah xder selera nk mkn tadi..lucu2..

.
.
.


SITUASI 3

part yg paling best sgt bila dapat chance peluk teddy bear yg besar tu..huhu.. wish dpt peluk tiap2 malam jadikan bantal golek..hihi..bantal peluk la..xperla..dah dpt peluk kejap pun dah kira ok..hihi ..peace!

  saya nak teddy ni..pliz2..seb baik xbawak balik..hihi


hihi...dun be jeles

kak dila pun layan gak..igt org brutal xlayan teddy bear..hihih


let it snow baby..

giant teddy bear..yeah



cik arnab di alam teddy bear...

comey kan?suka tgk mata teddy ni..cute sgt!


p/s: tetiba teringat mamat kat bus stop..hihih.. kak dilla kena ngurat..hihi

9 ulasan:

meow alien! berkata...

hohohoho besar nyer bear...

rabbit tak de lak :p

adikmu berkata...

oh cik arnab..aku rindu padamu...kiss pp kiri n kanan..

SweetSyaza berkata...

cik arnab!!!
nape makin cantik???? siyes makin gojes mehhh....

^^nu[dd]yra^^ berkata...

hohoho....akak pon ader tgkap gmbo ngan teddy bear tuh kat mid valley...n ader citer gak kat blog....besar2kan teddy bear tuh....wish jugak nak dapat teddy bear camtuh...hahahah

kiwi berkata...

hehe..katne tu? dgr kata gaji dah amsuk eh? syok ar jalan..hihi

ecahmiaishika berkata...

situasi satu tu mmg bese la jdik~~~kalo kt kl sentral dowang tkut skit sbb ad polis kn~~~ihiihi

hiii~~chumel gle situasi no 2 itu~~~
hahaha

cik arnab berkata...

meow: besar kan? teruja cik arnab tgk.. frustnya xder lak arnab..

adikku:mizz u to0o dearrrrr


sweet syaza: cantik?hihi.. malu i tau dik syaza nih.. syaza pun came cumel cugak..hihi..tetiba jadi cakap manja lepas org puji..kiki..tq syaza..

kak didi:kak, g la midvalley.. suka tgk teddy bear n yg penting dpt peluk..hihi.. mintak ngn bopren la kak..hihi

kiwi: kat midvalley kiwi..best tau..hehe.. gaji lum masyuk ag..tgh sabar menanti 30hb ni,, moga mimpi menjadi kenyataan

ecahmiashika: aah,btul la, masa kat kl sentral ada bang polis yg demuk2 melaung dan menjerit2 kat geng2 adam ni, suh diorg ni move ke coach lain..dia membebel "dah setahun kita buat kempen ni, xpaham2 ker."?!! agak kasar bunyinya.. tapi org kita ni lau xmarah selagi tu diorg wat derrrrkkkk je kan?

♥e'in♥ berkata...

wah.. besanye bear 2.. e'in nk!!!

cik arnab berkata...

e'in: hehe..suh pakwe e'in beli yg besar tu ek..

Related Posts with Thumbnails