followers

03 Disember 2010

ADA APA TENTANG KEDAI MAMAK?





Machaa..roti canai onne!!!!!haha

Assalamualaikum kepada semua rakan2 blogger yg cik arnab kasihi (jawab weh, xjawab dosa).. wutss up ya?? hari ni baru cik arnab leh menatap blog kesayangan ni..2 minggu ni cik arnab bz ngn sekolah baru, yela, org baru mesti kena buli, kena wat kerja kan?kami semua 7 org yg dpt kat skul ni. tp dah jadi 6 org sbb salah sorg drpd kitaorg dpt job yg lg beshhh drpd cikgu.. hehe.. lau cik arnab jd dia pun cik arnab pikir byk2 gak.. so dah jadi 6 org la.. 2 pompuan, 4 lelaki... skul baru kami ni baru 1st time dpt bilagn cikgu lelaki yg rmai.. al maklumla skul pompuan kan..hehehe.. awal2 CHE PO( gelaran sempoi cik arnab pada pengetua skul cik arnab) dah warning cikgu2 laki cmne diorg nak face students pompuan skul kami nih..heheh.. alar..takt it easy man.. cik arnab pun skul pompuan jer.. so, i know wut to do la actually..hehe.. siap la korang cikgu laki..haha.. well2..

Tiap2 hari kitaorg kena p skul..kiranya ada 9 org la semuanya... 6 org yg baru, plus 3 org senior kitaorg..dak2 DPLI.. "meriahla skit bilik guru ni" bak kata k.ina(senior) so, pape hal pun, 9 org ni lah buat setakat ni.. cik arnab selesa kwn ngan korang sbb korang best n sempoi.. so, hopefully kita kawan selamanya.. kan2?

Time lunch hour, kami kuar makan, tapi pilihan hati cik arnab mesti kedai mamak.. nape? haha... cik arnab ni  minah hindustani..hehe.. opsss..bukan bermakna i minat mamat2 india ok.. no way..haha..kesian lak ngan sorang kawan cik arnab ni, zulhilmi nmnya.. mmg dia xsuka dgn kedai mamak katanya ada peristiwa silam yang menggamit memorinya..haha.. so kitaorg decide supaya zulhilmi xcerita benda2 yang akan membuat kan kami loya dan xmakan2 kat kedai mamak tu..haha..

Korang pernah makan kat kedai mamak x? of course pernah kan? per yg korang suka ngan kedai mamak?erm.. lau tny cik arnab, cik arnab suggest korang mai dtg cni dtg kedai mamak kat umah cik arnab ni..nape??hehe.. antara sebab2nya

  • layanan dia marvelous..korang perasan x lau korang masuk kedai mamak? memang diaorg sambut kta bagai nak rak kan?lau boleh ada kapet merah tu, maunya diorg nak tebarkan tuk kita..haha
  • pastu diorg akan cuba suggestkan kita meja2 yg ada sebagai pilihan yg tepat lg jitu bg kita walaupun dlm hati kita kata.."pehal mamak ni..suka ati aku ar nak duk mana..yg ko duk ngikut aku ni pe hal?"haha..tp last2 kita akan duk tempat yg dia suggest gak sbb kat kedai mamak mmg ramai org, so xder masa kita nak pilih tempat g menjadi port baikkk kita utk permandgn yg kita ingini..
  • senyuman..lau korang perasan, mamak2 ni punya gigi yg putih,yela sbb diorg dah hitam, mesti nampak gigi jer..kompom gigi diorg nampk putih..diorg akan dgn bangganya menunjukkan barisan gigi diorg kat kita, so kita kena pastikan celah2 gigi kita xder lada or pape yg boleh menjatuhkan reputasi kita.hihih..
  • service.. memang cepat, lau korang dah tahap kebulur yg amat, baik korang kedai mamak jer sbb gerenti perut korang xbunyi lagu2 metalica, maybe lau bunyi pun just lagu2 asli jer.. haha..
  • bujet x lari..lau pergi kedai mamak, mesti pergi ramai2 n lepak2 kan? so hal ini akan memberi bonus mark pada anda yg nak save bujet.. nape?? coz lepas diorg hantar korang makanan, diorg akan tanya "kira asing ka skali?"so korang cepat2 ar cakap.. asing macha.. nanti dia akan bagi korang kertas kecik yg tulis harga makanan korang..lau kat kedai lain, korang mesti pikir nak bangun paling lambat kan? sbb sape yg bangun dr tempat duduk paling awal, dia lah yg kena belanja kow2..hehe..secara xlangsung, korang dah xperlu fikir mcmna cara nak jaga hati kwn2 korang yg selalu ckp korang ni kedekut..hehe
hehe.. lau korang ada pengalaman makan kat kedai mamak, jom share.. leh tukar2 pandangan..hehe.. feveret cik arnab lau g kedai mamak... roti canai sardin ngan teh tarik... beshh...

5 ulasan:

SweetSyaza berkata...

setuju3,tapi kena hati2 kdg2 setengah kedai pengotor sket mamak tu...huhu

♥e'in♥ berkata...

lau e'in suke sbb die 24hours.. leh lepak lelme.. =)

meo berkata...

meo suke tgk bulu mamak...

bulu ketiak diorang lebat sampai bercantum dgn bulu dada... huhuhu

cik arnab berkata...

syaza:aah, btul 2 syaza, nanti kena wat sport chek kat dapur diorg nih..hihi

ein:aah, 24hours kan, igt lg time lepak ngn kwn2 praktikal dulu..mmg syok..hehe

meo: meo!!! euwwwwww...!!

soffya cik bulan berkata...

pengalaman k.pia...ngn cik semualah..
ala, rindunye....huuu

Related Posts with Thumbnails