followers

07 November 2010

KAUM ADAM ..APE KATA ANDA???

Rutin macam biasa.. malam2 mesti on laptop kesaygn yg dah matured umornye.. tup tap2.. bunyi cik arnab taip password blog.. skrg nih lau nk update blog mmg malas sgt.. nape?sbb malas nak taip..nape malas taip? sbb lenguh tgn.. nape lenguh tgn? haihhhh..,byk tanya lak sekali aku lesinggggg baru kau tau (p ramlee nyer dialog daa)..tadi cik arnab kuar ngan cik coffee.. adik cik arnab p supermarket plk..outing time.. macam biasa la p supermarket mesti la nak beli barang2 keperluan harian tak kan nak beli karburator rxz plak..cik arnab lau drive keta mmg laju dan mmg kompom la akan laju drpd anak ayam..haha.. igt lak kat sorg kwn cik arnab nih,,, drpd stat awal dia leh lesen p kami mmg akan ejek dia bwk keta "eh, ko bwk keta, dgn anak ayam jln tu, mmg lagi laju dia lah dari ko"..haha... dia tu kecil2 molek, putih n comel gitu..tp skrg dah advance drpd cik arnab dh,, highway, lowway, lowyat..eh, lowyat plak..semua dia dah rally.. haha.. mantop ah.. dah menyimpang jauh lak..ok..come back to da story.. so tadi ngah usha2 baik nyer usha tgk ada satu parking keta nih..huhu..yes2.. i got it.. bangga sgt dpt parking tdi..hehe..lebih kurang dlm video nih..



kelakor lak tgk iklan thai ni.. korang jgn cuba meraikan kejayaan parking korang dgn botol dlm iklan nih..haram tu

dah parking keta tu, sibuk2 cari syiling.. xlarat nk kena surat jemputan drpd pegawai yg suka bg saman, lau jemputan mkn free tu ok gak, ni tak, saman + kompoun 30 hengget..mahal tu.. baik ler kita taruk jer duit dlm kotak hijau tu..so, semasa bertungkus lumus memasukkan syiling ke dlm kotak hijau tu cik arnab ternampak satu benda ni..mak oi.. teka apa??? sekali tgk dlm posisi sisi 45 darjah mmg lentik habis(lentik bulu mata)fuyo..kalah cik arnab nih.. pakai baju kuning, legging, n rambut palsu yg ada highlight colour tu.. entah per nmnyer cik arnab pun xtau.. dia dtg ngan pakwe dia kut.. entoh ler.. ngan motor ah, parking selang satu keta ngan cik arnab.. yg si aweknya ngah touch up2 rambut, siap bawak sikat besar ag.. yg si pakwenya duk tgk kiri kanan.. sambil ckp kat awek dia" udah2 la tu..cepat la skit"haha.. malu la tu sbb semua org duk tgk kat dia dua org tu.. drpd posisi 45 darjah tu, skali dia toleh... makkkkk!!!!! nyahhhh!!!!...







 eeeuuuuu... korang jgn xtau.. dia pakai wedges tau..jalan, kalah american next top model yg br tu.. tp seyes.. lau skali tgk mmg xtau dia laki. bedak yg dia pakai mmg sama tebal dgn wedges yg dia pakai tu..huhu... ape nak jadi la .. wahai kaum adam.. nasihat menasihatilah di kalangan kamu.. tp kan kdg2 diorg ni asal xlembut tau, diorg just nk try jer jd lembut.. tp bila dah cuba jd habit lak ..trus.. sangkut jd la mak nyah atau pun transeksual lau dlm bahasa perubatan..ada gak artikel yg cik arnab baca dia cakap, mak nyah ni naluri.. "naluri kami lebih kepada lelaki..jadi xleh nak salahkan kami..kami hanya ikut kata hati kami, jiwa kami" tapi lau dipkir2 balik.. hati kita ni ada nafsu kita jadi jika kita berjaya kawal nafsu kita makna nya kita berjihad dan bila kita berjihad kerana Allah, nescaya hidup kita sentiasa diberkati olehnya dan selalu mendapat hidayah drpdnya.. insyallah.. Dia akan tunjukkan jalan yang sepatutnya menjadi laluan kita yg sepatutnya menjadi pilihan kita.. kita ada telinga kita dengar, kita ada mata kita lihat, kita ada hati kita jaga, kita ada otak kan, so kita sama2 pikir la ya...


p/s: ikut hati mati....

4 ulasan:

Zulfahmi Abidin berkata...

mule2 mintak ic..anda pandu dengan bahaye..^__^

alah.kes maknyah nie..bukan isu baru.tak tawu lah mcm mane nk bendung...kalau aku yang jumpe.memang aku azan kan aje telinga dye..

Terkini:
1. Emosi Mistik Rock n Roll
1. Kaki Belit Depan Masjid
2. Gadis T-Shirt Bintang Terselit Kat Belog Ailyl Rozanna

cik arnab berkata...

zulfahmi:azan kat telinga?hehe..saya join baca doa lepas azan..=]

Pencacai Alim berkata...

kalau aku ajar ngucap je

SweetSyaza berkata...

bestlah blog cik arnab ni coz asik ckp sal iklan.. i loikeeee

Related Posts with Thumbnails