followers

28 November 2010

A new day has come



New life, new place..semangat baru, azam baru...Syukran ya Allah... alhamdulillah segala puji bgnya..akhirnya cik arnab dapat koje n dapat posting...igtkan taun depan baru posting..kepada kawan2 yang blum posting..sbr yer.. sbr je kuncinya..

masa tau result hari tu, seb baik kawan cik arnab yg tolong cek kan.. namanya najib.. dak najib ni baik, sesuai dijadikan menantu utk pakcik makcik yg sedang baca entri ni,hehe. cik arnab hari tu keja, hari last kat sekolah mmg xsenang duduk sbb nak tau result lagi.. ok2 b4 that cik arnab nak story dlu psl hari last cik arnab kat sekolah..

cik arnab dapat hadiah drpd anak2 murid yg sayangkan cik arnab..tima kasih xterhingga pada diorg semua.. basah lencun lengan baju cik arnab hari tu, mana taknye,duk nangeh kat bahu cik arnab..hehe.. xpela, kasi can diorg layan perasaan diorg.hehe.. tq anak murid ku.. cikgu syag kamu, bukan sbb kamu bg cikgu hadiah, tp sebab kamu rajin belajar n buat cikgu gembira ajar kamu..hehe


anak murid : cikgu, leh x cikgu jadi kakak sedara sy? cikgu kawin ngn abg sedara sy, so that hubungn kita berpanjangan n kita xkan berpisah lg


cikgu cik arnab :??blur@#$#%#%#

 hadiah drpd cikgu2 sk bechah keranji yg sgt2 supportive n baik.. temkiu to all of u.. hehehe
cikgu: mai, jgn lupa ajak kami lau dah nak kawin nanti yer
cik arnb: i wish i have the answer 4 that..hehe



so now.. im here..at kl.. rezeki Allah bg ada kat cni, jodoh? entahla.. masih blum terpikir psl tu..kalau Dia dah tentukan, insyallah ada, kalau tidak disini dimana2.. mungkin..yg penting, cari duit, bls jasa ibu n ayah.. berbakti pada anak bangsa sendiri, tangunggjawab besar 2.. harap2 dpt jd guru yg boleh menjadi contoh pd anak muridku..insyallah.. 

07 November 2010

KAUM ADAM ..APE KATA ANDA???

Rutin macam biasa.. malam2 mesti on laptop kesaygn yg dah matured umornye.. tup tap2.. bunyi cik arnab taip password blog.. skrg nih lau nk update blog mmg malas sgt.. nape?sbb malas nak taip..nape malas taip? sbb lenguh tgn.. nape lenguh tgn? haihhhh..,byk tanya lak sekali aku lesinggggg baru kau tau (p ramlee nyer dialog daa)..tadi cik arnab kuar ngan cik coffee.. adik cik arnab p supermarket plk..outing time.. macam biasa la p supermarket mesti la nak beli barang2 keperluan harian tak kan nak beli karburator rxz plak..cik arnab lau drive keta mmg laju dan mmg kompom la akan laju drpd anak ayam..haha.. igt lak kat sorg kwn cik arnab nih,,, drpd stat awal dia leh lesen p kami mmg akan ejek dia bwk keta "eh, ko bwk keta, dgn anak ayam jln tu, mmg lagi laju dia lah dari ko"..haha... dia tu kecil2 molek, putih n comel gitu..tp skrg dah advance drpd cik arnab dh,, highway, lowway, lowyat..eh, lowyat plak..semua dia dah rally.. haha.. mantop ah.. dah menyimpang jauh lak..ok..come back to da story.. so tadi ngah usha2 baik nyer usha tgk ada satu parking keta nih..huhu..yes2.. i got it.. bangga sgt dpt parking tdi..hehe..lebih kurang dlm video nih..



kelakor lak tgk iklan thai ni.. korang jgn cuba meraikan kejayaan parking korang dgn botol dlm iklan nih..haram tu

dah parking keta tu, sibuk2 cari syiling.. xlarat nk kena surat jemputan drpd pegawai yg suka bg saman, lau jemputan mkn free tu ok gak, ni tak, saman + kompoun 30 hengget..mahal tu.. baik ler kita taruk jer duit dlm kotak hijau tu..so, semasa bertungkus lumus memasukkan syiling ke dlm kotak hijau tu cik arnab ternampak satu benda ni..mak oi.. teka apa??? sekali tgk dlm posisi sisi 45 darjah mmg lentik habis(lentik bulu mata)fuyo..kalah cik arnab nih.. pakai baju kuning, legging, n rambut palsu yg ada highlight colour tu.. entah per nmnyer cik arnab pun xtau.. dia dtg ngan pakwe dia kut.. entoh ler.. ngan motor ah, parking selang satu keta ngan cik arnab.. yg si aweknya ngah touch up2 rambut, siap bawak sikat besar ag.. yg si pakwenya duk tgk kiri kanan.. sambil ckp kat awek dia" udah2 la tu..cepat la skit"haha.. malu la tu sbb semua org duk tgk kat dia dua org tu.. drpd posisi 45 darjah tu, skali dia toleh... makkkkk!!!!! nyahhhh!!!!...







 eeeuuuuu... korang jgn xtau.. dia pakai wedges tau..jalan, kalah american next top model yg br tu.. tp seyes.. lau skali tgk mmg xtau dia laki. bedak yg dia pakai mmg sama tebal dgn wedges yg dia pakai tu..huhu... ape nak jadi la .. wahai kaum adam.. nasihat menasihatilah di kalangan kamu.. tp kan kdg2 diorg ni asal xlembut tau, diorg just nk try jer jd lembut.. tp bila dah cuba jd habit lak ..trus.. sangkut jd la mak nyah atau pun transeksual lau dlm bahasa perubatan..ada gak artikel yg cik arnab baca dia cakap, mak nyah ni naluri.. "naluri kami lebih kepada lelaki..jadi xleh nak salahkan kami..kami hanya ikut kata hati kami, jiwa kami" tapi lau dipkir2 balik.. hati kita ni ada nafsu kita jadi jika kita berjaya kawal nafsu kita makna nya kita berjihad dan bila kita berjihad kerana Allah, nescaya hidup kita sentiasa diberkati olehnya dan selalu mendapat hidayah drpdnya.. insyallah.. Dia akan tunjukkan jalan yang sepatutnya menjadi laluan kita yg sepatutnya menjadi pilihan kita.. kita ada telinga kita dengar, kita ada mata kita lihat, kita ada hati kita jaga, kita ada otak kan, so kita sama2 pikir la ya...


p/s: ikut hati mati....
Related Posts with Thumbnails