followers

30 September 2010

trett..trett... bunyi msg hp..bkn hp blackberry, jadi msgnye bunyi biasa2 saja la..hehe..

najib: berita gembira..serius xtipu keputusan temuduga dah leh check(link)

cik arnab: hah?? hehe..yabedabeduuu2.. sambil berlari jarak jauh utk sampai ke laptop( excited yg amat..) cik arnab tau, kwn2 yg lain pun mesti mengalami perkara yg sama.. saat kelenjar adrenal merembeskan hormon adrenalinnya..haha.. dlm hati tuhan je tahu cane kalau bahasa kelantan dipanggil "kenaling" maksudnya berdebar tahap cipan men roller coaster.....

" sila masukkan ic anda".. tup tap..tup tap..(bunyi keyboard laptop cik arnab)
 eh, btol ke ic aku gini? cam silap jer?eh, btol2.. bismilahhh.... fuhh(tiup2 skit kat laptop..hihi)

jeng2...




alhamdulillahhhh!!!



 ni baru je tau keputusan temuduga..blom tau penempatan.. tapi dah papepun cik arnab dah syukur sgt2 sbb lulus gak temuduga hari tu..hehe.. mati2 cik arnab igt xlulus temuduga hari tu..pengalaman ngeri tul. cik arnab ada gak tny kwn2 lain.. rata2 semua berjaya lah.. moga2 cepat2 la kita posting.. cepat2 dpt gaji.. cepat2 kawin..heheh..opss..kawin? cik arnab? hehe.. not yet2..tapi ada gak senior bg tau ada yg xlulus temuduga.. maybe sangkut kat exam or intrview lah.. rezeki bkn d tgn kita, mungkin ada hikmah di sebalik semua yg berlaku..

p/s: result penempatan maybe akan tahu lepas 2 minggu dr skrg, ataupun maybe konvo kita dah tahu negeri yg akan di tempatkan

29 September 2010

SINOPSIS HARI RAYA

Rinduuu sgt nak menyonteng di blog sendiri.. huhu.. mana taknye, dari puasa ritu xupdate blog.. alasan paling femes n gempak.."bz la akhir2 ni" hehe.. asyik layan fb jer lepas raya ni, ye la.. petang raya tu, dah ada gambar2 raya yg paling latest yang di uploadkan oleh kawam2..hehe..masing2 nak bertanding siapa yg paling awal upload gambar raya..haha.. wahhh.. masa tu la nak tgk kwn2 melaram sakan..bg yg free hair tu.. sehari b4 raya dah g set rambut.. nak tema apa taun nih.. xkurang jugak yg pakai tudung, bergaya dgn shawl sanggup belajar cara2 pakai shawl kat youtube, yelaa,.. nanti xpasal2 tercekik rendang ayam mak kiah kan... hehe.. selalunya bile je cik arnab tgk gmbr2 kwn2 ni ada je soalan2 dan jawapan2 yang selalu bermain di fikiran cik arnab ni seperti:...

1. uihhh.. cantik siot baju raya.. mana beli nih... fuihhhh..mahal ni..ish, xmampu la kalau cik arnab nak pakai..tgk ajela..

2. la... senah kontot nih.. xkurus2.. igtkan puasa sebulan ni kurus la jugak (hakikatnya..jeles sbb senah kontot dah kurus comey..haha)

3. uihhh. besar btul rumah dia.. buat open house.. alaa... umah org kaya kan.. biasa la tu.. malas teman nak nengok..(nada jeles dgn muka sinis menjeling..haha)

4. mak oii.. melaram sakan nampk si piah ni dgn pakwe dia.. nak tayang pakwe la tu.. uih..

5. semua biasa jer.. makanan pun biasa jer... uih.. ribena... keelassssss ko Maria..( pernah dgr dialog ini? hehe)

secara amnya.. rata2 kwn2 ku semuanya cun2 belaka.. tidak kurang juga si penulis yang berwajah come ini..(up la sket)..hehe.. sbnrnya cik arnab nak kongsi la gmbr2 kwn2 cik arnab dgn korang.. tapi..hehe.. ok2 la.. ada satu gmbr ni, cik arnab suka tgk..

semua nya comel2 kan.. cun2 belaka..
hehe..


ape? gambar cik arnab? alar.. nk tgk ugak ke..hehe.. biasa2 je.. tp happy laa raya taun ni sbb leh beraya sakan laa..hehe bergambar pun sakan jugak..hari raya pertama mcm korang jgak, balik semayang raya, bergambar n bermaaf maafan sesama kita..hehe.. dah byk buat dosa.. lepas mintak maaf, baru la rasa bersih skit dr dosa semalam..hehe..dah macam tajuk drama swasta pulak.. bergambar punya pasal, org dtg umah pun terpaksa tunggu jap..hehe.. susah nak kumpul kitaorg ni..kalau dah sekali berkumpul ramai2..hehe..pulun sakan la..so, jom lyn gmbr raya yg di capture dgn kamera dslr baru yg disponsor oleh abg ku..hehe




not ready yet..hihi



happy family



gaya bebas...


hehe...kak long xdak la pulak dlm gmbr nih


abe cuba melakukan lompatan saujana.. tp sygnya gagal kerana
tersingkir pd awalnya sbb berat d perut..hehe



wahhh.saper tu..hehe.. jgn mara aaa..


haaa... nilah juru foto kami... kiki


05 September 2010

IKLAN RAYA PETRONAS 2010





cik arnab suka sangat iklan raya petronas taun 2010 ni.. lain drpd yang biasa.. biasanya kiter asik tgk lau iklan petronas jer mesti iklan yang sedih2 kan? kali ni petronas guna tema p ramlee, filem itam n putih, berkesan..hehe.. masuk bilik 1 kuar bilik no 3..hehe..cam lawak pulak tgk rumah atas van tu kan?siap kambing pun diangkut skali..haha.. lucu2.... iklan2 petronas xpenah xbest kan? jom kita tgk iklan petronas yg lepas2 best ugak kan?




2008:::







2007:::







2006:::








2005:::


menyayat hati kan? banyak lagi iklan2 petronas yang lain yang best2 ag,, korang leh tgk cini.. lmn web kujie2.. cik arnab pun usha kat cini ugak.. tq kujie2..


b4 dat, cik arnab nak share ngn korang psl iklan tv3 yg baru ni, cik arnab ada tgk, tp cam xbest la..dgr kata dah tak kan disiarkan lagi coz menyentuh isu2 yg xsepatutnya..em.. korang tgk n "judge" sendiri yer..

iklan raya tv3:::

02 September 2010

BAJU RAYA EDISI 2010 KU ALA ARTIS?

SHOPPINGGGG!!!!fuh, penat gak otak nih duk pikir hal baju raya ni..yela mmg la penat, sbb dah xder benda nak pikir selain tu, bila ada jer masalah kecik ni, terasa besar yang amat!.huhu..raya dah nak dekat, baju raya blom ada( konon cam artis la)haha.. mmg la, cik arnab selalu duk berangan nak jadik siti nurhaliza..tut tut,, "siti nurhalipan" pun layan jugak laa..artis cam best je kan, yela mana taknya.. beli baju online jer, beli baju bukan kena cari kat kedai2 yang ada diskaun,just g tgk fashion show, lepas tgk berkenan,haa,, "ok, i take it"..huih, byk duit, boleh arr,, hehe.. kalau cik arnab, i cari kedai yang ada tag2 sale tu..hehe..


haha..masa tgk tag2 nih la rabun mata cik arnab..yela,, carik yang murah la, KUANTITI LEBIH PENTING DARI KUALITI..hehe..tu la falsampah idup cik arnab bila shopim.n itulah pegangan orang yang bujet xcukup cam cik arnab nih..hehe.

ok, jom pilih design baju raya taun  ni..


FESYEN 1
ni ape ke hal nye ni duk kangkang cenggini, haish.. xmahu ler cik arnab..burok ropenyer..



FESYEN 2 
rejectni fesyen terbang2 ni..mana cik arnab nak cari angin nak kasi terbang yang kat belakang tu... masalah2..



FESYEN 3 
cam mayat idup je tgk model ni,. ih2.. xmau le baju gini, kang xpepasal cik arnab jadi kurus cenggitu..rejectttt



FESYEN 4
macam baju kelawar jer..hihi, abih la tercelop kuah rendang masa ari raya nanti..hehe.. huihh..reject ugak nih



FESYEN 5
haa.. ni la ok, baju cam artis.. tapi tudung tu kena ubah suai skit.. xmau la pakai macam mak iti, nanti org kompius pulak mana mak iti n mana satu cik arnab..kiki..okeh, tema taun nih, oren..settt... gaya ala2 siti nurhaliza..wahhh.. melaram sakan



Related Posts with Thumbnails