followers

29 Julai 2010

CIK ARNAB GARANG MACAM HARIMAU?



             Dah lama xmenulis di blog ku ini, al maklumlah, sibuk skit.. alhamdulillah.. ngam2 hari jadi cik arnab ari tu, 18julai2010, cik arnab dapat job lagi.. ngajar lagi laa... kali ni cikgu bahasa melayu la plak..act, cikgu bm ni lagi senang la dr cikgu bi, of course! BACK TO SCHOOL!! kali pertama mak cakap cik arnab dapat sekolah tu..wargh... xnak la.. dkt sgt dgn umah..yela.. xsampai 3 minit bawak keta.hehe.. satu lagi, xmau jumpa cikgu2 lama coz malu arh..huhu.. kakak dah ejek dah..hahaha .. sekolah dkt tangga umah jer( perumpamaan)hehe.. "alar, xpe la"..mak cakap. so, pagi2 buta lg pk 1 dah kol abah.. cakap suh bawak aku ke sekolah. eh,helo skit..igt cik arnab ni barang ke? beg sekolah ke ? haish..haha...so, cik arnab pergila dgn langkah yg berat dan hati yg berdebr2.. nape? ehtoh!!!




So, dah sampai kat sekolah baru, macam biasa la, mesti budak2 pandang2, "eh, makcik mana tu?"(rasa nak tampor je budak tu! makcik ko panggil aku nak!" hahaha.., xderlah.. gurau jer.. hehe.. CIKGU ZAITON sameon cikgu kesayangan cik arnab masa kecik2 dulu..yela mana tak nyer, cikgu ZAITON la yang bawak cik arnab kehulu kehilir menyanyi, nasyid,bercerita(bujet promote diri la tu)haha... cik arnab kemain la senyum dgn penuh keayuan, then keluar satu dialog yang agak kurang enak didengar, lagi kurang enak drpd penkek yang dibuat oleh adik cik arnab..



cikgu zaiton:"eh, kamu maizatul???? maizatul yang gemuk, hitam, pendek dulu ke???"(per perasaan korang?)tapi yang best didengar nyer.. "tapi kamu dah lain la cikgu tgk"hehe..sipu2 cik arnab( perasan n tunduk bwh plus senyum kambing...)..



Masuk dalam kelas.. macam biasa la... undang2 dan peraturan berkuatkuasa segera..hehe..dalam kelas cikgu mai, ada peraturan yang mesti diikut tak kira apa terjadi, tak kira siapa anda..hehe.. dan undang2 tu..ehem2..rahsia..heheh.. anak murid cikgu jer leh tau..reaksi awal murid2 semua cakap cik arnab garang.. garang ker??? may be muka cik arnab yg serius mcm kucing kut...heheh..





buat kerja masing!!
Esoknya,


pelajar 1: "cikgu..cikgu.. ada budak lam kelas ni, dia ngumpat cikgu.. dia cakap cikgu GARANG MACAM HARIMAU"



..hehehe.. gelak lam hati, muka tahan nak senyum....persoalannya cik arnab garang ker?hehe..lagi mau tanya ka?? hehe.. mestilah kena tunjuk muka garang esp kat kelas baru kita masuk sbb nak elakkan 1st impression budak kat kita yg kita ni sporting n tak garang.. lepas tu, kena la pandai2 kita kontrol kelas tu.. nak garang boleh, tapi sekali sekala la.. nanti bila dah biasa garang, budak dah boring ngan kita, kadang2 diaorg pun xnak bljr if kita ni garang sgt..





Cik arnab tertarik dgn sorang budak kelas 2 bestari ni, nama dia muhammad yusuf, dia la ketua kelas tu, cik arnab guru kelas 2bestari. yusuf ni pandai tau.. baru darjah dua tapi fikiran dia dah macam budak darjah 3 or 4.. kalau bab bercakap tu, mmg dia la no.1.. pandai sgt cakap, aktif dalam kelas n suka sgt jawab n tanya soklan.. dia anak cikgu sekolah tu.



cik arnab:" yusuf, kamu anak yang ke berapa?"

yusuf : " saya anak sulong cikgu.. yang pertama!"(dgn gaya sombongnya bagitau)..

yusuf : "cikgu, hari ni nisfu syaaban.. cikgu puasa tak?"

cik arnab:"puasa la yusuf, sunat kan?"



Huhu.. bagus betul budak ni.. cik arnab ada gak cakap2 ngan mak dia.. mak dia bgtau, yusuf yang beria2 suruh mak dia puasa suruh mak dia banyakkan amalan sunat..dia cakap nisfu syaaban ni tutup buku lama buka buku baru mak, huhu.. baru umur 8 tahun dah pandai kan? yusuf ni akan pergi masjid tiap2 hari,, maghrib dia pergi n isyak dia akan balik umah.. kat masjid, dia ada belajar mengaji jugak,dia ni suka kawan dgn org2 tua, bilal masjid tu suka sgt dkt dia.. dia pun tau taranum skit2.. kadang2 kalau ayah dia baca quran n salah tajwid, dia akan komplain.."ayah, salah tu,, dengun panjang skit,," bagus kan, tapi perangai kebudakkan dia tu masih ada,, nama pun baru 8 tahun...cik arnab suka sgt ngan yusuf nih..



p/s: ciri2 nak jadi imam muda nih...tetiba rasa nak letak nama anak nanti muhammad yusuf,,hehe







________________________________________




11 ulasan:

meo188 berkata...

nak jadi anak murid cik arnab....


bleh?

cik arnab berkata...

hehe..boleh, tapi kena tahan kena marah la..hehe..cik arnab garang

SYAZA berkata...

hahahhaha..
nak jadi anak murid ck arnab gakkk :PP

.o r k e d. berkata...

cik arnab mcm harimau? adoyai. mmg geli hati mngaja bdak2. msti mcm2 ragam cik arnab jmpe kn? papepon, mngaja dgn ikhlas ye ckgu ^^

cik arnab berkata...

syaza: hehe.. ye ke? lau nak jadi anak murid cik arnab, kena tahan telinga kena bebel la..hihi


orked: harimau ke?hehehe.. aah orked, macam2 ragam..hehe..kadang2 tergelak dlm hati, tahan kut2 student nampak..hehehe

kiwi berkata...

ble bace kata2 cikgu cik arnab, teringat gmbr dlm fb mase perkasa sem 1 yg telah di remove tag,,hehe,,jgn mara cik arnab,, =p

cik arnab berkata...

hehe.. gmbr masa tu cik arnab garang ker?hehe

kiwi berkata...

hehe,,grg ker??

kiwi berkata...

hehe,,grg ker??

www.fierapirot.bolgspot.com berkata...

assalamualaikum..saye pelawat baru cik arnab..dn siap follow g..wow!garang tp comel un..hehehe..cik arnab same la kite cikgu,tp saye cikgu tadika je..
jgn segan2 n malu2 intailah n follow eh blog saye..
www.fierapirot.blogspot.com

www.fierapirot.bolgspot.com berkata...

assalamualaikum..saye pelawat baru cik arnab..dn siap follow g..wow!garang tp comel un..hehehe..cik arnab same la kite cikgu,tp saye cikgu tadika je..
jgn segan2 n malu2 intailah n follow eh blog saye..
www.fierapirot.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails