followers

29 Julai 2010

CIK ARNAB GARANG MACAM HARIMAU?



             Dah lama xmenulis di blog ku ini, al maklumlah, sibuk skit.. alhamdulillah.. ngam2 hari jadi cik arnab ari tu, 18julai2010, cik arnab dapat job lagi.. ngajar lagi laa... kali ni cikgu bahasa melayu la plak..act, cikgu bm ni lagi senang la dr cikgu bi, of course! BACK TO SCHOOL!! kali pertama mak cakap cik arnab dapat sekolah tu..wargh... xnak la.. dkt sgt dgn umah..yela.. xsampai 3 minit bawak keta.hehe.. satu lagi, xmau jumpa cikgu2 lama coz malu arh..huhu.. kakak dah ejek dah..hahaha .. sekolah dkt tangga umah jer( perumpamaan)hehe.. "alar, xpe la"..mak cakap. so, pagi2 buta lg pk 1 dah kol abah.. cakap suh bawak aku ke sekolah. eh,helo skit..igt cik arnab ni barang ke? beg sekolah ke ? haish..haha...so, cik arnab pergila dgn langkah yg berat dan hati yg berdebr2.. nape? ehtoh!!!




So, dah sampai kat sekolah baru, macam biasa la, mesti budak2 pandang2, "eh, makcik mana tu?"(rasa nak tampor je budak tu! makcik ko panggil aku nak!" hahaha.., xderlah.. gurau jer.. hehe.. CIKGU ZAITON sameon cikgu kesayangan cik arnab masa kecik2 dulu..yela mana tak nyer, cikgu ZAITON la yang bawak cik arnab kehulu kehilir menyanyi, nasyid,bercerita(bujet promote diri la tu)haha... cik arnab kemain la senyum dgn penuh keayuan, then keluar satu dialog yang agak kurang enak didengar, lagi kurang enak drpd penkek yang dibuat oleh adik cik arnab..



cikgu zaiton:"eh, kamu maizatul???? maizatul yang gemuk, hitam, pendek dulu ke???"(per perasaan korang?)tapi yang best didengar nyer.. "tapi kamu dah lain la cikgu tgk"hehe..sipu2 cik arnab( perasan n tunduk bwh plus senyum kambing...)..



Masuk dalam kelas.. macam biasa la... undang2 dan peraturan berkuatkuasa segera..hehe..dalam kelas cikgu mai, ada peraturan yang mesti diikut tak kira apa terjadi, tak kira siapa anda..hehe.. dan undang2 tu..ehem2..rahsia..heheh.. anak murid cikgu jer leh tau..reaksi awal murid2 semua cakap cik arnab garang.. garang ker??? may be muka cik arnab yg serius mcm kucing kut...heheh..





buat kerja masing!!
Esoknya,


pelajar 1: "cikgu..cikgu.. ada budak lam kelas ni, dia ngumpat cikgu.. dia cakap cikgu GARANG MACAM HARIMAU"



..hehehe.. gelak lam hati, muka tahan nak senyum....persoalannya cik arnab garang ker?hehe..lagi mau tanya ka?? hehe.. mestilah kena tunjuk muka garang esp kat kelas baru kita masuk sbb nak elakkan 1st impression budak kat kita yg kita ni sporting n tak garang.. lepas tu, kena la pandai2 kita kontrol kelas tu.. nak garang boleh, tapi sekali sekala la.. nanti bila dah biasa garang, budak dah boring ngan kita, kadang2 diaorg pun xnak bljr if kita ni garang sgt..





Cik arnab tertarik dgn sorang budak kelas 2 bestari ni, nama dia muhammad yusuf, dia la ketua kelas tu, cik arnab guru kelas 2bestari. yusuf ni pandai tau.. baru darjah dua tapi fikiran dia dah macam budak darjah 3 or 4.. kalau bab bercakap tu, mmg dia la no.1.. pandai sgt cakap, aktif dalam kelas n suka sgt jawab n tanya soklan.. dia anak cikgu sekolah tu.



cik arnab:" yusuf, kamu anak yang ke berapa?"

yusuf : " saya anak sulong cikgu.. yang pertama!"(dgn gaya sombongnya bagitau)..

yusuf : "cikgu, hari ni nisfu syaaban.. cikgu puasa tak?"

cik arnab:"puasa la yusuf, sunat kan?"



Huhu.. bagus betul budak ni.. cik arnab ada gak cakap2 ngan mak dia.. mak dia bgtau, yusuf yang beria2 suruh mak dia puasa suruh mak dia banyakkan amalan sunat..dia cakap nisfu syaaban ni tutup buku lama buka buku baru mak, huhu.. baru umur 8 tahun dah pandai kan? yusuf ni akan pergi masjid tiap2 hari,, maghrib dia pergi n isyak dia akan balik umah.. kat masjid, dia ada belajar mengaji jugak,dia ni suka kawan dgn org2 tua, bilal masjid tu suka sgt dkt dia.. dia pun tau taranum skit2.. kadang2 kalau ayah dia baca quran n salah tajwid, dia akan komplain.."ayah, salah tu,, dengun panjang skit,," bagus kan, tapi perangai kebudakkan dia tu masih ada,, nama pun baru 8 tahun...cik arnab suka sgt ngan yusuf nih..



p/s: ciri2 nak jadi imam muda nih...tetiba rasa nak letak nama anak nanti muhammad yusuf,,hehe







________________________________________




19 Julai 2010

BIARLAH YM BERBICARA


ari ni, cik arnab nak promote citer novel skit, "biarlah ym berbicara" ni bukan dapat soponsor   
sponsor dari pihak penaja k, tapi ikhlas la, cik arnab mmg suka sgt dgn cita ni lepas citer 
cinta sang ratu cik arnab rasa ni la citer yg beshhh..hehe..kepada penggemar siber or yg suka sgt chatting plus kamu2 yg sedang mencari atau dilamun cinta, cik arnab suggest korang baca la novel ni..hehe.. biasanya cik arnab xkan gelak lau baca ujang, tapi entohler nape.. bila baca novel ni, cik arnab berjaya menggelakkan diri..hehe.ayat2nya simple n mudah nak faham. jln cerita pun xheavy sgt,, just match la dgn diri cik arnab ni..hehehe... terharu sgt dgn cinta yang ditunjukkan oleh en firdaus dlm novel ni.. mmg xmudah putus asa utk mendapatkan  cinta adiya fatiha..hehe..sweet giler..ciri2 lelaki idamanku!

jgn lupa dpatkan di pasaran berhampiran anda..haha..lebih2 tul cik arnab ni, just nak share ngan korang yang xtau nak buat apa, lebih baik korang spent masa ngan baca novel, dek pekdahnya..haha..emak cik arnab selalu membebel bila cik arnab nak baca novel or layan blog, haa... tu dah bunyi lagi tu,,"cik! makanan kucing dah bagi blum?"haha... biasalh,cik arnab dah jadi mcm sumber inspirasi haiwan2 peliharaan cik arnab sbb nmpk jer muka cik arnab, diorg akan tahu"makanannnnnn" haha.. byk kerja nak buat ni..hehe..keja kontrak ngn ibu sendirik la katakan..kiki..ampun bu..haha.

p/s:masa baca buku ni, suka gelak2 n senyum2 abah dah pelik dah..
abah: "cik, kamu baca buku apa tu? "
cik arnab: "buku kesihatan pak"haha

MY BIRTHDAY 18 JULAI 2010

  • nothing spesel la birthday kali nih..just dapat la wish dr +100 org "jer" kat fesbuk(haha..perasan giler)kiki...tq frenz coz sudi wish kat kiter..hehe

  • pe yg sedeh nyer, cik arnab xdapat satu pun hadiah..even cake pisang satu pun dah kira oklah..tapi apakan daya.. dah tua la tu nampaknya..hadiah dah kurang, kek pun xder.. hahaa.. weh, bukan tua la matured tau..kaka..





  • mcm sedap jer kek pisang ni.. sryuupp... jgn meleh air liur suda

    • tp xperla..act cik arnab xsdih pun..wish dr org tersayang? of course la dr family aku.. ma, abah, kaklong, kak zie, abe n adikku yg berada di plkn("adik lepas kawad ni, cepat2 tefon cik, sbb igt besday cik arini")terharu lak cik arnab..hehehe
    • org yg pertama wish kat cik arnab, hehe..adik comel farhana siput..hehe..bukan farhana bt siput, tu nama id facebook dia la,hihi.. fana ni housemate cik arnab masa kat upsi dulu, dak ni mmg sempoi..teringat lak gelagat dia..heheni la gmbr dia..

    gaya macho tp hancos dr dik fana..haha
    • rata2 kwn2 cik arnab semua doakan jodoh cik arnab.. nape yer..haha..(perasan muda)..kak long cakap, umo cik arnab ni, umo yg bagus utk kawin, kak long cakap, kalau pokok durian tu diibaratkan dah mula berbunga tapi belum berbuah lagi..haha..ada lak samakan kita ngan pokok durian??? lau pokok jambu pun dah kira alhamdullillah..haha...tq kawam2 yg wish kat cik arnab.. at least ada gak la org yg igt kat cik arnab..huhu..jodoh? suami?haha.. xmau lagi!!!

    ni yg xsuka ni.. adalak org ckp cik arnab tua..haha..okla2 ngaku nyer..hihi


    • hati masih mengharapkan ucapan dari hamba Allah itu, tapi...huhu...=[

    AWARD FROM MEO

    cik arnab dapat award tuk yg ke berapa kali ek(hehe..konon..mcm byk la sgt)..any way..thanks to meo sbb appreciate cik arnab k..hehehe...geng cipan award?hehe..lum pernah dgr lg nama award cam gitu.. sempoi ugak..hehehe.. tq again meo!!!!teruskan dgn webcomic yg lebih menarik ok!..=]

    .
    .
    .
    .

    ni la awardnye.. hehe..besh2



    15 Julai 2010

    HARD ROCK HOTEL PENANG

    wah.. dah lama tul x update story mory cik arnab kan.. yela  mana tak nyer, kabel dicuri mat gian lagi sekali.. opss.. ni bukan first time... dah byk time dah.. dah 3 time da kowt.. benci giler.. hidup sunyi dan sepi tanpa internet..kiki.. ritu cik arnab ada  g jln2 round2 penang..hehe.. jadi baby sitter la jap.. g penang.. story dah lm, tp excited nk citer sbb first time dapat g hard rock hotel kat penang..hehe..teruja sbb yela kan.ritu dapat tgk astro jer, jimmy ngan daniell daniella(tul ke nm dia? hehe) g sana.. rini, cik arnab n da family dpt bercuti2 disana( cuti ke? haha..syhhh..)ramai gak org kat sna.. mat2 salleh la.. g batu feringgi..jumpa mat salleh berjemur tepi pantai..haishh.. mengucap..yela..pakai underware n begini bigini jer..rosak pemandangan..ishk2..so check it out gmbr2 gediks n excited yg amat dr cik arnab..kiki
    .
    .
    .
    .

    adik bongsu cik arnab yg manis dan comel sgt.. 
    blum berpunya tau
    .
    .
    .
    .
    .

    pose menari makyong yang xberapa nak jadi drpd cik arnab
    .
    .
    .
    .
    .

    gelumos micheal jackson.. pose nak tumbang besok lusa dr cik arnab
    lau dah tumbang tugu tu nanti ganti yg br yer pak cik guard



    .
    .
    .
    .
    .

    gaya terbang xberapa nak ikhlas dr cik arnab
    .
    .
    .
    .
    .
    xlupa juga pose gedik dr kami bertiga.. haha,,

    p/s: masa amik gambar.. mata lemiar tgk pak guard.. mana tak nyer.. takut kena marah dgn pak guard la..

    TAG DARI SYAZA

    igtkan dapat award lagi, ropenyerr dapat TAG 3S.. Per lak la tag 3s neh.. cik arnab ni bukan tau sgt spl tag2 nih..buat2 pandai jerk..kiki..temkiu to syaza sbb sudi tag cik arnab yer.. neway TAG 3S ni ownernya cik puteri sengal.. sengal?hehe.. cam comey jer name puteri sengal tu, tiba2 lak teringt citer benci bilang cinta.. kan?hihi.. 


    actually, 3S tu stand for sengal, sempoi n stylo.per yg sengal? sempoi? stylo? haa.. lau korang nak tau aper, korang kena blogwalking ke blog puteri sengal ek..korang klik jer kat gambar kt bwh nih..ni la puteri sengal lau nk kenal..=] 


    d owner

    cam biasa, lau dah kena tag tu, kena la jawab soklan2 yg menduga jiwa dan akal pikiren..hehe.. syaza ni, suka wat cik arnab pikir byk2 eh, btw, cik arnab xsuka pikir sgt, cik arnab nih suka berangan jer.. heheh.. tp xper, for u, i answer las dis questions..hehe..lgpun 
    owner tag ni nk  tgk hasil cika arnab m'jwb tag. N yg mne b'jye m'jwb ngan sengal, sempoi n stylo, puteri sengal akan tekan2 cik arnba nyew nuff..hehe... bagus2..



    1. How do you unwind?

    per ek? emm.. aa.. tau2.. bila dengar derap tapak kaki mak.. tup tap.dum,,dam..berjalan nak g kejut cik arnab dlm bilik tiap2 pagi, mak akan bwk bekal sekali..hehe..cubitan elektrik..haha..trus bangun berdiri sambil lipat selimut.



    2. What makes you cry?

    a)bila gelak terlampu kuat sampai tak hengat dunia n siap ketuk2 meja
    (haha..truk btul..jgn tiru aksi ini)



    3. What makes you depressed?

    bile ek,aa.. bila mak suh bagi haiwan2 peliharaan makanan suplement  diorg..lau cik arnab x bagi, mmg akan dgr leteran mak dr pg sampai petang lusa..



    4. What 5 things could you not live without?



    1.makanan(makan sebelum kenyang) aik?? cam pelik jer.. makan sblm lapar  2.air masak, air putih, air jernih(hehe,, at least 2 botol sehari)
    3.my boyfriend(laptop kesayangan)
    4.internet la, lau dop camne nak update blog
    5. mak ayah because both of them, support cik arnab..biasiswa pa ma dowh..hehe



    5. What's your worst part that couldn't change?

    buat derk jer bila org panggil..hehe..suka buat org panggil kita byk kali, lau dia sbr, maknanya org tu syg kat kita..hehe..



    6. What's your favorite phrase?

    of course.. tanpa keberanian, mimpi tidak bermakna.. haha.. promote tagline cik arnab tu...



    7. What makes you happy?
    bile ada org topup kat kita(materialistik tul..) sbb ada org topup kat cik arnab tau.. tp cik arnab dah byr balik coz xnak la berhutang budi dgn org..hehe.. except dia tu family cik arnab..hehe

    11 Julai 2010

    Kucing dicekup curi seluar dalam wanita


    lawak lak dgn kucing ni.. kucing bukan sebarang kucing tau..haha..kucing ni la penyebab ramai wanita kehilangan seluar dalam.. haishhhh... apesal kucing lak nih..cik arnab pun ada kucing ugak tp kucing cik arnab baik n berjurus..heheh... tertgk kat fb td.. kwn cik arnab rina ada baca psl kucing ni, cam menarik..so cik arnab nak share ngan korang la..hehehe..jom baca dgn lebih detail yer..oo.. actually kucing ni ada nama glamer.. oscar..haha.. leh menang awrd oscar ke?ntah la..check it out

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    SOUTHAMPTON - Sepasang suami isteri di England, Peter dan Birgitt Weismantel menghubungi polis selepas mendapati kucing mereka, Oscar sebagai punca banyak seluar dalam wanita yang dijemur di ampaian rumah jiran hilang selama ini.
    Pemilik mamalia berusia 12 tahun itu berkata, mereka terkejut menemui sejumlah 70 helai seluar dalam pelbagai saiz selain stoking dan sarung tangan kebun di rumah pasangan tersebut yang dilapor hilang oleh jiran-jiran beberapa minggu lalu.
    "Ia mungkin teruja melihat kain fabrik itu dan kemudian dijadikan pula sebagai alas tempat tidurnya," kata Peter, 72, yang memelihara kucing jinak tersebut selepas dijual menerusi satu lelongan amal haiwan pada Krismas tahun lepas. - Agensi


    p/s: oww.. tmpt alas jerla...hihi.. check it out kosmo online

    08 Julai 2010

    OH LELAKI PART 3

    wah.. malam ni excited nak wat entri pasal lelaki.. khas tuk memenuhi permintaan orked yg inginkan oh lelaki part 3 dan meng"welcome" kan cik aisya yg baru menjengah masuk ke blog cik arnab.. biasa la.. cik arnab skrg ngah wat jurnal  tesis psl lelaki..(hak2..over tol). cik arnab find dat its hard to understand him(wah, cakap omputih.. sejak bila? sedar skit cik arnab, keja teacher dah tamat da pun..kiki). susah nak paham org laki kam.. org pompuan?  haa.. mesti la lagi susah yg amat, lau nk disamakan dgn subjek yg korang amik kat u, mesti kompem xlulus sampai bila2.. repeat la paper tu sampai dapat A..haha.. 

    .
    .
    .
    .
    .

    so guys.. check it out per fakta lelaki lagi yg mesti pompuan tau.. n girls.. watch out! how to control yourself in  front of your boy??hehe.. cakap omputis aa..kiki..

    ;
    ;

    1) Lelaki tidak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tidak pernah terbawa-bawa dan bila bertemu kawan, bertanyakan teman wanitanya,dengan selamba mereka jawab ''Oh, aku dengan dia dah putus.'' Kemudian mereka berlalu minum teh tarik. Berlainan pula dengan gadis. Mereka lebih banyak yang menjawab, ''Tolong, jangan tanya pasal mamat tu lagi!'' 

    cik arnab: rasa nak bg penampar je kan?? sbr2 




    2) Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari kerja dan sebagainya biarpun hubungan cinta sudah putus. Gadis lebih memikirkan 'hubungan percintaan' mereka yang terputus, kenapa mesti jadi begitu! 




    3) Pada lelaki ada teman wanita, satu bonus. Gadis pula merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak hidup tak lengkap. 

    cik arnab: btul ke?dulu la cik arnab pikir gitu.. skrg xlg


    4) Tanpa teman wanita, lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan teman dan mendengar muzik. 


    5) Bila putus cinta, lelaki anggap gadis itu tidak sesuai untuknya dan dia tinggalkan gadis itu untuk cari gadis yang lain.
    cik arnab:ishk2.. 


    6) Lelaki tidak suka membincangkan isu peribadi kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan , 'lelaki tidak suka mendengar dan wanita tidak tahu baca peta.'


    7) Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka.
    cik arnab: ala.. berlagak macho la tu


    8) Lelaki tidak menangis macam budak kecil kerana mereka tidak pernah bersimpati pada perasaan.


    9) Lelaki tidak menganggap putus cinta satu trauma atau sejarah sebaliknya gadis merasakan ia trauma dalam hidup mereka. 

    cik arnab: no way..im a strong girl! yeah






    OH LELAKI PART 2



    1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.


    Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.
    .
    .
    .






    2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.


    Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.
    .
    .
    .



    ops.. silap gambar
    .
    .
    .
    .
    ni bukan cantik..
    .
    .

    ni br betul cantik



    3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
    Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.
    .
    .
    .

    4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
    Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.
    .
    .
    .
    5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu 
    bermati-matian.
    Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.
    .
    .
    .


    6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
    Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..
    .
    .
    .

    7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
    Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.
    .
    .
    .

    8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
    Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.
    .
    .
    .

    9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
    Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar
    untuk dijaga hati.
    .
    .
    .

    10. Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semua
    ini tidak benar
    .
    .
    .

    ingat pompuan ni lemah ker?? act nop ok..



    p/s: akan menyusul lelaki part 3

    04 Julai 2010

    OH LELAKI

    kali ni cik arnab nak share something dgn u all. antara jujur n percaya? which comes first? bagi lelaki, mereka selalu suruh perempuan percaya kan mereka, 100% kepercayaan kpd mereka, tapi tahukah anda, kejujuran adalah lebih penting. cik arnab cukup pantang bila ada org lelaki yg xjujur, konon nak ngurat, tapi cakap xserupa bikin, tu br nak ngorat, nanti bila dah kapel entoh per lg auta2 yg akan muncul.. huhu.. btul ke lelaki ni suka cakap bohong?? tapi kenapa??




    Kenapa lelaki suka menipu??Xpaham kan lelaki nie kerje asyik nak menipu jer….  






    1. untuk menjaga hati… alasannya nak jaga hati pompuan… coz org pompuan tidak suka mendengar yg reality … (byk hati perlu dijaga)
    2. dah jadi hobi… slalu sangat menipu.. dah xbleh buang perangai tu.. kalau xbuat rasa ader je yg x kena
    3. nak cover line… menipu agar diri sendiri xterjerat… tp yg jadi mangsanya perempuan gak asyik terjerat ngan tipuhelah lelaki
    4. tipu sunat.. kononnya untuk kebaikan bersama.. agar semua pihak senang hati dan mengelakkan dari pergaduhan.. betul ke???
    5. last skali… sebab perempuan mmg suka ditipu oleh lelaki??? Ha ha ha.. nampak sgt lelaki ni mmg penipu… xgitu???
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Lelaki suka berbohong "sunat" terhadap teman wanitanya daripada mendedahkan perkara sebenar kerana biasanya apabila mereka menyatakan hal yang sebenar, teman wanitanya sukar untuk menerima hakikat tersebut. Biarpun mereka memilih untuk mendiamkan diri, ini bukanlah bermakna mereka takut terhadap perempuan, tetapi ia betujuan mengelakkan daripada berlakunya pertengkaran dan masam muka. Sebab perempuan biasanya lebih emosional dalam menangani sesetengah perkara. 



    p/s: emosional tul cik arnab..aha.bg cik arnab, kejujuran comes first then baru kepercayaan..

    03 Julai 2010

    AWARD FROM SYAZA


    horrey2.. hip2 horeyy(nyanyi dgn nada lagu p.ramlee)cik arnab suka suki hati sgt hari ni..hehe dapat award lagi dari dik syaza.. wah.. top 100.. ramai tul follower adik yer.. pemes famous tul dik syaza nih.. tenkayu again dik..kiki..

    per yg cik arnab suka psl award dr dik syaza nih, hehe cik arnab xperlu nak jawab soalan yang menjadi igauan para blogger sekalian..haha.. sbnrnya malas nk jwb soklan2..kiki.. satu lagi cik arnab xperlu nak pass award ni kat sesapa, so, sape yg tgk cik arnab dpt award ni mesti jeles yang amat. kiki.. lau nak award, follow la dik syaza( wah, byk bodek nih dik syaza, kena belanja roti canai sardin nehs..)..


    p/s: bila cik arnab nak wat award lak ni, em.. kena cari ramai2 follower kesayangn, baru leh wat award best2..kan3??

    Related Posts with Thumbnails