followers

23 Jun 2010

Macam mana nak buat signature untuk blog



hari ni cik arnab nak share something dgn blogger2 sekalian.. cik arnab blogwalking paga adam haikal.. pastu cik arnab tgk la signature adam.. cantik.. sbenarnya hati cik arnab dah lama berkenan dgn signature yg blogger2 lain buat.. tp cik arnab xtau diorang wat kat ane..hehe..so, cik arnab dah jumpa dah..yeay.. comey kan..hihi.. untuk pengetahuan korang, ada byk lg jenis2 font dia.. 


cik arnab tambah skit la cara2 nak wat signature nih untuk tatapan kwn2 sekalian.. n utk onelove juga tau.=]..mula2 


1. korang link kat cni ek, http://www.mylivesignature.com..


2. dah abis korang menggeledah link tu n edit2 font n style yang korang suka, then korang akan klik untuk dapatkan dia nyer html code




3. lepas tu, korang kena buka post yang baru tekan "new post".. korang paste kan dekat dalam box mcm gambar kat bwh nih


4.  lepas korang paste kan, korang kena tekan "edit html" tu.. contohnya cam gambar kat bwh ni


5. dah tekan "edit html" tu.. uols tekan balik "compose" tu.. tekan tau.. erm.. try tgk gmbr kt bwh ni


6.haa.. lepas jer korang tekan compose tu, automatik, korang dah dapat view korang nyer signature pilihan hati mu itu.hehehe... then.. korang adjust la nk tepi ke tgh ke.. blkg ke.. kikiki..now..its done! senang kan?
.
.
.
.
.
so, dgn rasminya,, cik arnab melancarkan signature terbaru cik arnab..ekeke.. simple jerk.. nanti dah lm lg pandai, lg advance..kiki


6 ulasan:

meo188 berkata...

erm.. tq for the info!!!!!

cik arnab berkata...

ok meo.. you r welcome.. nanti cik arnab share lg pape yg cik arnab tau k

Onelove...Jambu merah warna berkata...

cik arnab..nk pggil cik arnab je ke.. name x tau..hehe..
tq, nak try la..comey je tgk..hu2

Onelove...Jambu merah warna berkata...

alamk cik arnab, da buat2 tibe2 xtau camne nak gune..wakaka

cik arnab berkata...

onelove leh panggil cik arnab "mai"..hihi..
onelove cuba copy n paste kan code html tu kat dlm box yg untuk new post.. pastu onelove tekan edit html n tekan compose

Onelove...Jambu merah warna berkata...

alaa..sory susahkan cik mai je..hu2..
tq so much tau..oh mcm tu ek..smalam x kuar pun html tu..hu2
dftar dulu x sbelum buat?

Related Posts with Thumbnails