followers

28 Jun 2010

CONTEST PHOTOGENIC




fuih.. fuih..fuih.. contest lagi? hehe.. kali ni contest yang dijemput khas oleh kakakku hihio.. soffya cik bulan..thanks kak, sudi jemput adik.hehe.. mcm la fotogenik sgt.. haha.. fotogedik?fotogenit?fotogemuk?haha.. mn satu? kenalah juri yg memilihnya..ye tak? kiki.. hadiah per ek? xsbr tul..hihi.. mesti best kan..hehe..

antara syarat penyertaan contest ni..korang kena link kat laman web izyan izzati.. our owner of this contest a.k.a juri tetap..hehe mcm af pulak..hehe.. lagi dua hari dah tarikh tutup contest nih..kiki.. seb baik sempat..=]..cik arnab puji sgt cik izyan kita ni, cumel sgt, anda fotogenik tau..
(ikhlas ok, bukan bodek)
.
.
.
.
.
.
.

gambar yg menjadi taruhan adalah...


hehe.. boleh la daripada xder gmbr..kiki..jgn maraa aaa,,, nape cik arnab suka gmbr nih? sbb mulut nampak kecik skit, lau tak, alahai.. susah nak explain.kiki.. hidung pun nmpk mancung..wakaka... masuk bakul naik lif btul la cik arnab neh..hehe.. gurau2 jer, jgn ada yg terjun bangunan sudaa..haha


.
.
.
.
so , sudah menjadi resam contest, anda mesti tag seseorg untuk menjadi saingan anda..hehe.. ishk, lau x tag, nanti kena saman..hehehe..ok2..

.
.

dengan segala hormatnya.. cik arnb menjemput, calon2 utk contest ni, blogger kesayanganku..hehehehe

syaza(sbb dia baik, suka bantu cik arnab)
azreen amran(sbb dia bagi award kat cik arnab)
ainabdullah(sbb sudi jenguk cik arnab)
hana ramli(sbb hana cumel)


BABY COMEL

presenting... kengkawan cik arnab..dr kiri ct,nomi,masni, cik arnab, sepein, edry n yatie saiko

.
.
.
.
lepas discuss2 kitaorg satu geng(yatie, nomi,masni n cik arnab) pun decide nak g tgk da only one geng kami, sarah yg dah selamat melahirkan babynya MOHD HASIF.. congrats again sarah.. tapi, kitaorg g dah lmbt act. baby pun dah besar, hehe..tp xperkan, kami akan selalu igt hasif.. cik arnab suka sgt tgk baby sarah, comel.. dah lama cik arnab xpegang baby.. lastnya, anak sedara yg latest ari tu la anak sedara bongsu sementara..hehe
MOHD DANISH HAFIZUDDIN.
muah! cayang hasif.. igt aunty ok.. jadi budak baik tau.. sayam dia..

ni dia danish..
.
.
.
.
.
.

sekarang, danish dah xjadi yang bongsu.. cik arnab dah ada buah hati tambahan..hehe.. miasara.. cik arnab suka nama miasara sbb cik arnab igt dkt amani(alar, yg berlakon adamaya tu la) comel tul amani kan.. moga miasara secomel n kiut miut mcm amani dlm citer adamaya tu.. suka sgt..
suka dan duka kisah alisya miasara, akan cik arnab ingat smpai bila2.. miasara seperti permata yang dicari selama ini.. adik mia berjaya mengisi kekosongan kami sekeluarga.. welcome to our family..sayang miasara!!! i love you dear girlfrend! i swear!muwahhhhhh


ALISYA MIASARA


25 Jun 2010

DEEPIKA PADUKONE vs AISYWARYA RAI

DEEPIKA PADUKONE vs AISYWARYA RAI

cik arnab suka sgt tgk deepika nih.. she is really hot.. mmg cantik sgt, antara actress wanita bollywood yg cik arnab suka. klau korang pernah tgk citer om shanti om, korg leh tgk betapa cantiknya dia.. huhu.. idola cik arnab tue.. heheh.. tp xleh lawan ex miss world kita, sape lg lau bukan ashu kan, hehe.. cik arnab admire sgt dia, dia punya mata, bady, senyuman semuanya perfect! subhanallah.. huhu, alar,, setiap org ada kelebihan n kekurangan masing2 kan, hehe.. lau cik arnab yg pompuan ni pun dah admire giler kat dia, lau org lelaki mcmana la agaknya yer,, hehe, xtido malam la dibueknyor..kiki,, yer ke para lelaki sekalian???

.
.

.
.
.


korang layan gmbar deepika n ashu ni n lau sudi korang vote la yg mn lg cantik n cun k,, hehe. cik arnab nak wat survey skit..

check it out!!

so sweet..


elegance


charming



attractive



sexy.. ahaks

.
.
.
.
.
.
.

sincere


sexy


sweet


cute


classic


p/s: tetiba rasa cam ashu lak.. siap pasang lagu ishqa bina kiya...lalala..lalala..haha..berangan la kejap... lala..lililolo...



23 Jun 2010

AWARD FROM ANASSUHADA


eh? award datang lagi,,hehe.. wah2.. murah rezeki neh..kiki..

kredit 2 anassuhada sbb sudi tag cik arnab.. maknanya cik anassuhada igt kat cik arnab..hehe.. tenkayu beri muchh..hehe.. TOP BLOGGER kerrr???? kiki... bangga rsnya.. hehe

eh2.. igt senang ker leh dpt award nih.. ni mestila kena jwb soklan2 yg agak mencabar minda dan benak otakku ini..ehehe.. ok2..cik arnab jwb yer..




Soklan: apa name blog anda n nape letak name tu
Jawabnya: nama blog cik arnab ..sbb? nama manja kat umah cik, n aku lahir tahun arnab.. hehe. lau lahir tahun monyet camne ek? haish.. nasib baik aku lahir tahun arnab, senonoh la skit..haha

Soklan: apa name url blog n darimana dtg nya idea tu

Soklan: apa method dalam penulisan anda?
Jawabnya: suka suki hati cik arnab

Soklan: pernah terasa nak hapuskan blog? sebab musababnye?
Jawabnya: tak pernah rase pulak. haha.. apesal tny lak ek?hehe..cik arnab lak yg bg soklannyer

Soklan: pernah ahli keluarga baca blog anda?
Jawabnya: udah, peminat setia cik arnab, cik naga a.k.a kak long cik arnab..hahah

Soklan: apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan orang lain cakap blog anda cantik
Jawabnya: hehe.. rasa nak tampor pun ader, tapi kena byk2 bersabar, sbr kunci kejayaan..ehehe.. ntah paper jerk..

Soklan: bila blog anda diberanakkan?
Jawabnya: em em em.. ntah . da lupe. rumah terbakar, surat beranak pun hangus terbakar..wakaka

Soklan: siapa orang pertama yang tahu anda ade blog
Jawabnya: adikku las.. haha.. dia la yg ajar aku wat blog ni.. di support oleh kak pia..

Soklan: apa perasaan anda apabila ada orang berkate ttg blog anda di sekolah
Jawabnya: ok jer.. ehehe..

Soklan: tag 10 orang
Jawabnya: 10?? ramai noh. ok. sila lah amik award ni ye sayang sayang.



Macam mana nak buat signature untuk blog



hari ni cik arnab nak share something dgn blogger2 sekalian.. cik arnab blogwalking paga adam haikal.. pastu cik arnab tgk la signature adam.. cantik.. sbenarnya hati cik arnab dah lama berkenan dgn signature yg blogger2 lain buat.. tp cik arnab xtau diorang wat kat ane..hehe..so, cik arnab dah jumpa dah..yeay.. comey kan..hihi.. untuk pengetahuan korang, ada byk lg jenis2 font dia.. 


cik arnab tambah skit la cara2 nak wat signature nih untuk tatapan kwn2 sekalian.. n utk onelove juga tau.=]..mula2 


1. korang link kat cni ek, http://www.mylivesignature.com..


2. dah abis korang menggeledah link tu n edit2 font n style yang korang suka, then korang akan klik untuk dapatkan dia nyer html code




3. lepas tu, korang kena buka post yang baru tekan "new post".. korang paste kan dekat dalam box mcm gambar kat bwh nih


4.  lepas korang paste kan, korang kena tekan "edit html" tu.. contohnya cam gambar kat bwh ni


5. dah tekan "edit html" tu.. uols tekan balik "compose" tu.. tekan tau.. erm.. try tgk gmbr kt bwh ni


6.haa.. lepas jer korang tekan compose tu, automatik, korang dah dapat view korang nyer signature pilihan hati mu itu.hehehe... then.. korang adjust la nk tepi ke tgh ke.. blkg ke.. kikiki..now..its done! senang kan?
.
.
.
.
.
so, dgn rasminya,, cik arnab melancarkan signature terbaru cik arnab..ekeke.. simple jerk.. nanti dah lm lg pandai, lg advance..kiki


21 Jun 2010

Contest Mata Menawan Faten



waduh2 pak,, contest? cik arnab cuba nasib kali nih la.. hehe.. bkn apa, tgk hadiah dia, dpt free contact lense( nak sgt dpt contact lense warna hitam yg leh besarkan lagi anak mata ni.. cilap haribulan, jadi mata lebah lak.. haha.. xpe2 idola cik arnab kan heliza..kiki)..

tq kak pia sbb tag adik..hehe.. ishk.. bak kata kak pia @ soffya86, kitaorg yg di tag ni akan adalah "orang-orang yang terkena ketumbit mata "

haha.. kalau ketumbit xper.. ntah2 silap upload gmbr yg ada taik mata, baru la satu malaysia tau..wakaka...

cik arnab kena pikir n pilih tul2 nih.. hahah

cik arnab pun nak tag gak la dua tiga org lagi.. ehehe... pesanan cik arnab, jgn upload gmbr yg cantik sgt, yg biasa2 suda,, hahaha... nanti xdpt la cik arnab hadiah contact lense tu..kiki

okeh.. kepada saudara n saudari yg di tag.. hehe.. jom join contest hangat di pasaran fatencumel ni ek.. korang check it out blog faten ek.. adios!!




yg pastinya,, gambar ini tidak ada ketumbit..kiki



p/s: ni bukan contest mata menawan nih.. ni contest mata siapa paling besar..haha.. xper2 nanti cik arnab buat contest mata siapa paling besar..hehehe..

award from najah


wah, cik arnab dapat award dr adik najah dan cipot cedut..trimas2! tenkayu tau, sebenarnya, cik arnab tak arif lagi pasal blog nih, tetiba lak dpt award, haish... teruja tul rasanya.. hehe... kredit tu syaza.. =] nanti bila cik arnab dah terer men blog nih, sik arnab pun nak bagi award kat org len gak lar,, hehe.. nama syaza n caer mesti awal2 dah cik arnab tick dlm list.. tq again ya!

cik arnab dgn bangganya ingin bagi lak award nih kat org len,, sbb...dah tu memang wajib ok.. syarat2nya..hehe.. so cik arnab nak passing award nih kat 10 blogger terhebat di mata cik arnab.. korang memang best lah!..hehehe...


calon2 penerima award ini adalah:




10 Jun 2010

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir

kali ni cik arnab bagi lagi entri kepada penggemar2 nombor dan kepada mereka yg tengah mencari2 katekter diri masing2 dan gey mana mau mengenal dirik sendirik, ya, melalui hari beranak..(haha,,tiba2 ada slang indonesia walaupun xberapa nak btol coz skrg nih cik arnab selalu join adik cik arnab layan citer 'benci bilang cinta")..so guy, check it out ok!

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 20 05 1981
2 + 0 = 2

Maka kotak pertama adalah 2.. Kemudian campurkan kesemua nombor..
2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26

Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti:
2 + 6 = 8

Maka kotak kedua adalah 8.. Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
2 + 8 = 10

Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi
1 + 0 = 1

Maka kotak ketiga ialah 1.. hasilnya..

2: Lembut
8: Bisnes
1: Pemimpin
Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna..

07 Jun 2010

Kenali Pasangan Ideal Anda Melalui Tarikh Lahir

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1

Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2

Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3

Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4

Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5

Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6

Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7

Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8

Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9


no.1
----
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2
----
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em...bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3
----
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4
----
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5
----
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6
----
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7
----
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8
----
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9
----
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6

p/s: kredit to puan mazira yg suggest entri kali nih, thanks 4 da best kuew tiaw kerang tadi!best la.. i owe u las.. hehe..

06 Jun 2010

lelaki oh lelaki

tq en. google bg cik arnab gmbr arjun rumpai ni, eh silap, arjum rampal.. muah! i lap u.. mera pyarr...kiki


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?


p/s: cik arnab baca2 satu laman web nih, byk sgt info tentang cinta, best sgt, kepada pencinta sekalian, cuba la lyn blog tentang cinta nih..

03 Jun 2010

Contest Gaya Paling Seksi Makan Kerepek

klik kat gambar tuk link ke contest

hehe.. nak tergelak cik arnab baca.. macam2 contest ada kat blog ni ek..hehe...al maklumlah, cik arnab ni baru lagi join blog nih, baru nak berjinak dgn blog nih.. hehe.. kwn2 blogger sekalian, kalau salah tlg tunjukkan yer.. cik arnab duk pikir2 camne la nak buat gaya seksi sambil makan kerepek nih, antara tips2 yg cik arnab rasa perlu utk masuk contest ni:
  1. cari kerepek paling sedap yang pernah anda makan( kalau xder, g cari kat kedai, kalau malas nak g kedai, ambik jela kerepek mana2 yg lum expired lagi..)
  2. letak kerepek dibibir anda(bismillah jgn lupa)
  3. sediakan camera dan cermin di hadapan anda( utk practice gaya seksi dulu)
  4. then.. click!
p/s: nanti cik arnab edit lagi entri ni bila dah ada gambar yg paling seksi(ade ke agak2) tuk contest ni k.. hehe
Related Posts with Thumbnails