followers

31 Mei 2010

adamaya


saje nak tempek gambar lisa surihani kat sini.. ramai kwn2 cik arnab bgtau yg citer adamaya nih best.. cik arnab manalah sempat nak tgk coz dlu sibuk ngn praktikum, yela, sekolah petang kan.. so skrg nih, cik arnab ngah best layan citer adamaya neh..

awal2..cam xcaye jer lisa n sein leh bwk watak nih, tapi lm2 best gak citer nih,, berkesan tul lakonan lisa nih, cik arnab suka jalan citer dia coz kawin atas dasar keluarga..=].. mula2 xcinta, lm2 ..hehehe..


satu lagi cik arnab suka lisa nih,, coz dia pun cantik sgt, sempurnanya ciptaan yang Esa..
kepada saper2 yang minat nak download cerita adamaya neh, cik arnab satu link nih.. best, senang jer...http://blog.mohdisa.com/free-download-adamaya-tv3.html


selamat menonton!!=]

30 Mei 2010

en labu labi

entri kali ni cik arnab nak citer pasal kekecewaan..huhu.. sedeh...

nape sedih??


View Image

tadi cik arnab ada tgk facebook seseorg, cik arnab selesa namakan dia en labu labi..

citer nya gini

dulu, kwn cik arnab pernah la admire2 kat en labu labi mula2 en labu labi ada gak bg msg kat kwn cik arnab, yela, zaman it kan skrg nih..nak ngorat jer guna fon, fb, friendster, xsampai 2 minggu dah kapel..hehe tp tu bukan cik arnab la, tu org lain.. kwn cik arnab ni susah nak fallen in love skit..ok2 come back 2 da story.. en labu labi ada la msg kwn cik arnab, tapi msg cam biasa2 jer, msg kwn2, ckp gudnite..sweet dream.. huhu.. mula2 kwn cik arnab bolayan jer,sbb kwn cik arnab rasa dia cam xserius..lama2 kwn cik arnab pun ada la balas dia nyer msg.. dari msg gudnite, kpd msg tanya khabar, msg tny psl std, psl minat, erm.. lm2 dia dah jrg kontek, rupa2nya, td cik arnab tertengok dia nyer fb(kan kalau org update status kita leh tgk) dia dah ada makwe rupenyer..( kesian kwn cik arnab, nasib baik kwn cik arnab jarang online)


hurmm... makwe dia cunn weh,.untungla dia. cik arnab doakan dia hepi n bahgia..hehe..


p/s: untuk insan yg bergelar lelaki, jgnlah anda calarkan hati wanita yg anda sayangi.. percayalah, dia menyayangi anda sejujurnya dan sedalamnya.. jaga lah dia, peliharalah hatinya,, sayangi lah dia dengan caramu sendiri.. biarkan dia merasakan bahgia disisimu..

tips bercinta: kalau cinta, jgn cinta 100%, selitkan juga perasaan benci 10%
kalau benci, jgn benci 100%, selitkan juga perasaan sayang 10%

29 Mei 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan


shahir (1)

Shahir AF8 – Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur


Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..


Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

cik arnab rasa best lagu ni eventhough diction (sebutan) Shahir mcm tak sharp. Memandai jer cik arnab kan.. Anyway, korang layan jer laa lagu ni. erm.. lirik lagu nih ada kaitan dgn hidup cik arnab, sbb tu cik arnab suka.. huhu.. tiba2 teringt kenangan dulu..haishhh.... p men jauh2!!!!

28 Mei 2010

tarik tali

otw g bi barang tuk hari sukan sk pdg mokan

penat tul hari ni..kak long cik arnab ajak pergi temankan dia g bli barang2 tuk hari sukan sekolah.. so cik arnab adalah adik yg baik(puji diri sendiri tu) cik arnab pun pergi la. kat sebelah gmbr kat atas tu anak sedara sulong cik arnab.. iras2 manisya korella kan?hihi.. cik arnab selalu bergurau ngan dia nak pinjam hudung .hihi.. icha pun selalu kasi jer.. "ambik la che ja nak gak" hehe... lau cik arnab hidung mancung, berderet la pakwe cik arnab..kiki...

rumah kunig, air hijau, pe kes ni cikgu mazira? hehe.. "ni dah masuk tong ketiga akak buat air long"hehe..bebel cikgu fatmawati

cik arnab paham sgt2 la coz kesian budak2 terpaksa berpanas.. yela sukan 3 hari berderet2.. hari pulak panas yang amat, bak kata org kelate"panah pedih raso". tapi xper, budak nih xleh manjakan sgt, alar, dlu cik arnab kecik2 pun cam ni gak.. berpanas, berhujan, demi menyahut seruan kerajaan.."majulah sukan untuk negara" yeah!!!

nak kenal?? ni la cikgu mazira, merangkap kak long cik arnab.. hehe.. org kata muka dia iras2 cik arnab, tapi kiut dia sikit dr cik arnab, cik arnab kiut byk la..hehehehe(jgn marah k.long). muka kontrol ayu tu.. tgk la...hehe.. cuba tgk gmbr yg xkontrol ayu kat bwh ni..(wakaka)



tuu dia.. hehehe.. "tarikkkkkkkkk"..tarik kuat lagi".. hehe.. kak long cik arnab guru rumah kuning.. hehe.. masa dah nak dekat balik tu ada acara tarik tali... mula2 cik arnab tgk mmg kompem menang la, sbb tgk la bdn budak2 rumah kuning..kusss semangat.. ada gak budak yg digelar GIANT hehe, sebab badan dia besar.. cik arnab igtkan boleh la menang.. hampehhh... kalah..hhihi..xpela, xder rezeki, taun depan cuba lg k.. anda tersingkir..hehehe..


hehe.. check it out gmbr ni.. dak tu sempat lagi senyum masa org lain tgh memaparkan muka yg herot perot sbb tarik tali..kekeke... bagus la.. senyum tu kan sedekah.. heheheh... jgn lupe senyum sokmo k..=].. senyum seindah suria.. lalala...lalala



27 Mei 2010

bye2 gombak



17 mei 2010.. meninggal kan gombak..huhu..terpaksa balik ke kg halaman dengan kadar segera, coz 18 mei tarikh lapor diri kat sekolah baru..kiki.. alhamdulillah sbb dapat guru ganti, ada lah jugak kerja yang leh cik arnab buat dlm cuti nih.. kalau x, cik arnab duk umah jela, xpun duk menternak body yang semakin mengancam neh..wakaka...erm...



dua org anak sedara cik arnab yg disayangi.. naufal adib mukhriz(si baju belang) naufal muiz(peace)..

airport subang.. first time nek firefly.. cik arnab prefer firefly la.. sbb per.. sbb ada refreshment..kiki.. muffin cake ngan air mango.. best la... ritu penah fly dgn air asia, tp xder lak bg air ke per,siap kena bli sendri lak, dah la mahal..hihi.. maybe awal2 kut, nak promote dulu, bg la mkn dlu.=]..tp bagus2..teruskan bg makan kt penumpang yer,terutama passenger yg kuat mkn cam cik arnab neh..hheheh


sempat bli big apple, sambil tunggu masa, makan dulu satu round!hehe

b4 check in, cik arnab menelan air luir beberapa kali coz terliur dgn big apple yg dah lm cik arnab nak makan..kiki..igt nak bli 24biji,tapi pulus xcukup.kiki.. amik 6 sudah..


26 Mei 2010

guru ganti SK Bachok

cikgu mai dah jadi teacher mai dah..hihi..kat sekolah baru cik arnab dah tukar jadi guru bi la plak..hehe..bila dipikir2.lucu la plak, cik arnab ni manala pandai sgt bi, setakat cakap2 biasa tu tau la, kalau pasal grammar, conjuction, preposition, haish.. xpandai la cik arnab., kena tgk balik kitab2 grammar yg lama. cik arnab bukan xtau,hehe lupe..(hehe.. nak cover la tu). mula2 merangkak gak, tapi hari ni dah masuk 2 minggu cik arnab kat sek baru tu.. erm.. oklah. overall.. cikgu2 pun baik, byk bagi tunjuk ajar.. terpaksa la cik arnab tebal kan muka g tny guru2 yang ajar bi.. xpe, orang kata tuntutla ilmu sampai negeri cina, ye kan?hihi..




buhsan tul time perhimpunan, take pic satu.. kiki cik arnab duk belakang2 jer,, kang duk depan nampak skema nak mampuih pulak.hihi.. masa ni duk tepi cikgu cina.. "ju"dia org sarawak, dapat posting kat kelate.. hihi.. sape kate org sana xdapat posting semenanjung? ha,, dah terbukti. kesian dak cina nih, jauh dia nak balik..ck arnab seloroh ngan dia, lau cik arnab dapat posting sabah, cik arnab nak tukar ngan dia,,hehe,, (saje bual2 kosong coz nak ilang ngantuk, semalam xcukup tdo)

dak sekolah ni skit jer, erm, dlm 700 lbh jer..ok la.. tapi cik arnab dapat kelas 2G, 3G,4C,5G waaaaaaa.... semua kelas hujung tu, except kelas 4C jer..huhu.. tp bagus gak, xpyh la cik arnab pening2 kepala nak ngaja, leh la ngajar benda2 simple jer..hihih..hari2 masuk, what is your name?my name is bla...bla..blaa...heheh..,( lbh kurang dialog citer p ramlee,,"hari2 saya main bola"..=]


on the way cik arnab nak balik tadi, cik arnab jalan ke kereta, then sambil panaskan enjin kereta, sorang cikgu"cikgu mei" kut namanya, lupa dah.. hehe.. ngah men helikopter anak dia...


SITUASI

Cikgu Roslan: hehe.. mai(panggilan tuk cik arnab)cikgu mie nie, bli helikopter ni tuk anak dia, tapi anak dia kecik lagi, so bapak la men dulu..heheh

cikgu mie: sengeh.. sambil kushyuk men game tu..


hehe.. cik arnab pun nak men,, tunggu cikgu ajak jer..hehe

25 Mei 2010

ustazah celup

haiii... hurm... dah banyak kali org panggil ustazah.. haishhh.. igt masa ROS (rancangan orientasi sekolah) dulu pun dah ramai cikgu2 yang panggil cik arnab usatazah... hehe.. cik arnab bukan pakai tudung labuh pun.




hehe... tgk jelah gambar2 cik arnab,hihi..

SITUASI 1

cikgu lelaki1 : ustazah ngaja kat ane dulu?
cikgu lelaki 2: eh, bukan ngaja agama islam la, dia adik long, ngaja math...
cikgu lelaki 1: alar,, kalau ngaja agama pun xdak masalah ni, lagak pun dah ada cam ustazah...
( gelak ramai2 ngan cikgu2 lelaki kat kantin sekolah)

hehe.. cik arnab hanya mampu senyum simpul..seb baik xsenyum kambing.. kiki


SITUASI 2

murid 1: teacher, btul ke buat macam ni?( sambil tunjukkan buku dgn muka innocentnya)
teacher: ha! yelah, btul la tu.. bp kali mau cakap!(wahh.. garang beb)
murid 2: ustazah, yang ni nak buat macam mana?eh, ustazah pulak.. teacher.. teacher

hehe... cik arnab pun nak tergelak dgr, tapi tahan jer nanti mood garang dah lari.. kiki.. dah terang2 cik arnab ajar bi, ada ke dia panggil cik arnab ustazah,,

kiki,, tapi xper, berkat doa org ramai.. ada can la cik arnab dapat "USTAZ" utk calon suami.. macam ustaz Nabil, =]

bukan nabil raja lawak la...





haa.. ustaz nabil yang comel nih.. hihii..(jgn mimpi lah cik arnab oii)

23 Mei 2010

SMK HILLCREST




continue lg gmbr2 yg ada untuk tatapan semua... ni gambar cik arnab dgn kelas 2 ceria.. kelas yang agak 'baik' hehe.. act diorg ni nakal sgt.. hurm, tapi ada la sebilangn kecil yang nak belajar n baik2 aj ngn cik arnab, check it out la yg muka baik2 tu. hehe.. tapi walau diorg buat cikgu ni pening kepala je selalu, ckgu tetap sayang korang semua.. you will always in my heart guys.. hehe.. senyuman cik arnab lebar jer.. coz kenyang makan secret recipe yang dibelanja oleh adham. kfc, nasi goreng yg di sponser oleh dak2 pompuan yang masyuk.. thanks syafiqah.. nasi goreng mak awk sedap.. hehe... naik 5 kilo berat cikgu lau hari2 makan cam ni..kiki



ni lak jamuan kelas 1 amanah.. hehe.. secret recipe jugak.. thanks sabrina, sponser kek hari tu.. sedap kek tu.. karipap sardin aziah jasmin pun masyukk..hehe.. i got a lot of present from 1 amanah student.. tq guys.. lurv u so strong!hihi... afeeq, tq for da pen, unic pen.. cikgu guna pen tu teringt kat kamu.. nakal tapi bijak... keep it up k..


hurm.. budak nakal dua org ni... hehe.. tapi cikgu suka kamu sbb kamu suka belajar.. ada la kdg2 kamu xbuat kerja cikgu, tapi cikgu suka mengajar kamu.. mizi, walau dah pakai baju putih, berlagaklah mcm pakai baju biru ya.. jgn lupa pakai necktie n nama tau.. lencana tu pun nak kena paksa, pujuk, rayu baru nak pakai, tu pun hari last cikgu kat sek tu.. hihi.. cikgu tau kamu berdua budak yg baik..=]



hehe.. cuba tgk nazrin tu.. kepoyoannya terserlah..heheh.. asal tangkap gmbr jer.. nak pandang ke langit.. kira bintang agaknya.kiki.. tgk adham teringat kedai makan dia.. tq adham sbb sudi belanja cikgu makan kat kedai kamu.. kim salam kat mak kamu yer.. insyallah kalau cikgu p gombak cikgu singgah makan kedai kamu lagi yer..



gmbr kedua nazrin.. cam xikhlas jer nak amik gmbr ..kiki



hehe... budak kecik, ulfah..cikgu harap kamu akan berjaya, cikgu nampak peningkatan kamu dalam math..hanis.. teruskan usaha... amira pun sama... cikgu sayang kamu semua

hehe.. lucu lak tgk muka hariz.. muka dia blur pun cmtu la..everybody.. say peaceeeeeee!!!





lastly, my truly sifu.. hehe.. kak k, guru dedikasi, byk bagi tunjuk ajar kat cik arnab,, im really appreacite it my sist! saya doakan kak k selamat dunia akhirat n bahgia di sisi suami dan keluarga tercinta..

22 Mei 2010

hari terakhir dak praktikal unisel

hahaha.. hari ni hari jumaat, best sgt, sbb ada majlis perpisahan.. yang penting ada makanannnnnnnn.. hahaha.. memang la cik arnab ni pantang lau ada makan2 free nih.. haha rosak diet i.. kiki.. xper, satu hari je.. byk gak yg cik arnab makan.. kiki... cikgu2 pun byk sponser makanan.. yang paling aku igt, ayat pressure" ah. cikgu2 satay tu amik sorang 5 cucuk jer eyh.. (dgn suara yg amat nyaring) hehe.. terkezut den, dah la dgn nada kuat.. hihi.. tp bagus gak pressure bg hint gitu, kalau tak, mmg abeh la satay tu cik arnab lantak..hihi...

byk menu hari tu, yg cik arnab igt, satay, roti jala, nasi lemak, nasi beriani, sosej, karipap, goreng pisang, cupcake, agar2, kerabu mangga, rendang, aiskrim, ayam pedas, wawawaw... best weh... hehehe tapi cik arnab makan skit jer...

roti jala


satay(5 cucuk jer.. xleh amik lebih)hihi

ice cream sbg pencuci mulut..=]



n minum cucumber juice.. hehehe.. pengalaman pertama minum air ni thanks to kak wati coz susah2 sediakan air utk kitaorg.. act air ni best tau..
cara nak buat air timun batang@cucumber ni adalah

1. pegi kedai, beli timun, pastikan bilangan timun mencukupi, kang xpasal2 kena g bli plk

2. basuh lu timun tu, mana tau kut2 pakcik jual timun tu lupa nak basuh ke.. hehe

3. parut la timun tu, halus2

4.hehe.. tambahkan air gula or air manis, pastu tambah dgn air suam mengikut citarasa anda.

5. lagi best kalau tambahkan ais.. kasi masyuk skit..sedap diminum pada hari yg panas terik(hehe skema tul ayat)


ni cik arnab kasi la gambar yg di touch up skit2.. we are da power rangers! yeah!


and last but not least... bg pose manja skit..hehehe.... dari kami.. soffya. cik arnab and mila! muahhh.. miss u guys!

21 Mei 2010

kenangan sem 7 UPSI

selak2 gambar lama, tertengok gmbr ni,teringt pulak kat dak2 sekelas. masa nih lau xsilap hari rabu kut, kitaorg mmg xcited sgt nak amik gmbr, tup2 org tu kata xleh coz ujan lebat.. so kitaorg pun dgn rasa sedih n pilu terpaksa la bergmbr sendiri2 jer.. hehe.. xramai yg hadir ritu.. lau xsilap masa ni bulan posa, sem 7 kut.. ye la dah nak last kan, lepas ni masing dah xjumpa.. jumpa pun time konvo nanti jer.. ntah la bila konvo nyer.. maybe bulan 10 kut coz bulan 8 ni bulan posa.. so kesimpulannya, bila lambat grad, lmbt la posting, lmbt la keja.. lmbt la kawin.. haha.. kawin??? per kawin2? dun even think about married yet la.. cik arnab, calon pun xdak lagi.. hehe..hurm.. yg penting cr keja dulu, himpun duit byk2 br pikir psl bnda len,

p/s: act.. sem 7 ni la first time kitaorg amik gmbr dak2 kelas.. org lain ntah bp kali dah, yela sebok blaja...(poyo tul ayat)



nik jugak yg best.. dah ada anak.. hehe.. sebelah cik arnab ni nik or pn nik hasliza hehe... muda2 dah jd mummy.. cik arnab blum g tgk lg baby nik.. insyallah lau ada kelapangan nanti.. yela kan cik arnab teacher skrg, so bz la skit..hehehe... nik, miss u lar..

p/s: muka cam suci jer time nih.. hehehe.. muka kepenatan la..kikiki. masa ni kurus skit dr sekarang coz kurang mkn, bimbg nak exam.. hehehe.. sindrom biasa musim exam la tue.. lepas cuti, badan cam kena pam la..hihi..

hehe.. cedok2 gmbr sem 7.. my dearest fren, mimie,.. antara kawan cik arnab yg paling cute, comey n cun.. mimie antara senarai top 10 la, gadis idaman dak laki upsi.. sape tgk dia mesti toleh dua kali nyer..

masih ku igt peristiwa mkn kat taman universiti dulu, kita orang berlima mimie, nik, na, ros n cik arnab ngah jln2 cari mkn coz dah sampai lunch time, then ngah kitaorg jln2 ni. masa tu cik arnab jln ngan mimie, ada sorang dak laki lalu tepi kita org then dia tgk mimie sekali lepas tu dengan penuh aksi(muka cam terkejut, bukan kena kejutan letrik ya) dia toleh sekali ag, tenung xberkelip.. hihih... xcukup ngan tu, dia follow kitaorg pulak, cik arnab dah tau dah, ni mesti sbb tgk mimie yg cun ni.. dia tunggu sampai kitaorg cr kedai makan n abih makan lunch tu.. kitaorg kuar dr kedai tu, dia n kengkawan dak laki tu ada kat luar duk tunggu mimie(for sure, xkan cik arnab lak) hihih.. tp cik arnab respect mimie nih coz dia jrg lyn lelaki cam biasa pompuan2 lain.. bagus btul kwn cik arnab nih.. cam cik arnab la. kan2( hehe.. perasan tahap kritikal)

p/s: pe pun kita, Allah dah cipta kita sesempurnanya.. kita adalah makhluk ciptaanNya yang paling superb... masing2 ada kelebihan masing2.. syukur, alhamdulillah..(sebut dgn rentak lagu raihan)




geng sekapal masa kat upsi dulu.. mis u guys! dari kiri kat blkg tu cik arnab, nik. duduk kat depan dari kiri, na , ros

Wangsa Walk,jejalan n karoake



first n da last time, kami guru2 praktikal n cikgu GSTT hillcrest.. kuar sesama.. enjoy sgt mlm tu..hihi.. 4 biji keta semuanya.. konvoi ramai2.. mlm hehe.. kali ni pun tarikh salah lg..hehe dari kiri faris, kak mila, cik arnab, echa, ros n ada lagi jan, nazim, mah, kak pia tp diorg ngah enjoy kat ,mn ntah ms nih..hehe.. masa ni kat wangsa walk.



b4 g wangsa walk, kami isi perut kenyang2 dulu smbil take pic kat restoran pe kebenda dah namanya cik arnab pun xigt dah, kak yah? mak cik piah? ntah la nama per restoran tu.. lantak lah. tapi sambal udang dia mmg superb.. kow giler wa ckp sama lu.. hehe.. menu faberet cik arnab mestila kuew tiaw kung fu.. hehe.. ntah naper,, xtahan bila tgk menu tu.. hehehe... dr kiri, echa, cik arnab, kak pia.. masa ni kak pia datang lmbt skit coz mai dgn en. M dia..hehe..biasalah tu...




hehe,, ngah jln2 tertengok la plak superstar karoake kat wangsa walk.. so kitaorng pun make decision nak karok la 1 jam, hehe.. pikir punya pikir, aiii cam xcukup jer sejam? da jam la.. ramai ni, kang xsempat nak pegang mic dah abeh masa..hehe.. so kitaorng pun melalak la ramai2 lepas tensyen problem budak2 kat sekolah..hahaa... xdelah, suka suki jer.jarang sgt kuar ramai2 so sekali sekala ,pe salahnya.. tp sempat lg take pic..itu penting! =]



20 Mei 2010

guru praktikal SMKHC





this is nazim and surabee.. miss them so much.. awal2 minggu pertama diorang xde kat hillcrest, rasa sunyi sgt., mana tak nyer. library tu bising dengan seloroh nazim tu la, suka sngt nyakat orag. kalau tak aku. kak mila yang kena dengran dia.. nazim mmg kwn yg baik..
surabee pun sama. cik arnab pun baik ngan surabee.. selalu share story mory dgn surabee,,,hihi.. best cakap ngan dia, surabee jenis yg straight forward, kalau dia xsuka dia akan cakap je. baguslah gitu, kalau cik arnab,,, dia kena pikir dulu b4 cakap lepas cam gtu..hihi kdg2 kerana org buat jahat, cik arnab hanya mampu menangis jela.. huhu.. tq dear surabee!=]




sampai date pun dah xtuka.. excited dpt pinjam kamera,, kredit to my sister.. tq sist zee... kesian kami dak2 praktikal sesi petang, terpaksa 'melepak' kat library jer.. al maklumlah tempat kat bilik guru terhad,huhu, tapi xper kami terima seadanya. tapi geng2 guru praktikal memang sgt best lah.. korang memang penghibur di kala duka..kiki..




nazim n kishen.. kishen xready la plak, tertutup lak mata.hehe xcukup tido asyik buat lesson plan jer..hihihi..guru yang berkaliber btul.. go kishen!


thats all about us! yamuna, cantik u punye baju..hihi,,tgkla saper tuan empunya, no wonder la u leh menang acara lari bergilir2 tu.. maybe effect baju skit kut..ekeke... tapi kesian cik arnab, coz rini cik arnab demam, dah la bertugas pengurus pemenang, seb baik kak mila( bertudung hitam berbaju merah) yang take over i punyer duty, tq kak mila.. i owe u las,, hehe.. lucu btul tgk surabee lari hari tu.. bersemangat btul. hihi.. cik arnab just dpt tgk jauh2 jer.. coz takut nanti lagi melarat demam kalau duk main tgh2 panas.. cuaca mmg sangat panas.. tapi semo org nampak cool jer..



p/s: semua date dlm gmbr ni xbtul, hehe.. act, gmbr ni tahun 2010 lah, hehe// dun kompius2 erk semua org!

hasad dengki

Kita sering mendengar orang berkata "Aaah..pedulikan dia, otak beku tuuu..". Apakah maksudnya? Ia merujuk kepada seseorang yang tak boleh diajar, puas dinasihati tapi masih mengekalkan perangai yang sama. Perangai yang macamana? hasad dengki tak tentu pasal, berkelakuan tidak senonoh, suka menonjolkan diri walaupun tidak kena pada tempat.

cik arnab pernah berjumpa manusia seperti ini. Setengah tu bangga dengan pergi haji beberapa kali namun perangai semakin hari semakin teruk. Kalau diklasifikasikan sebagai pesakit jiwa mungkin juga ada kebenarannya. Hairan kalau direnungi ,kalangan manusia di sekelilingnya ada yang belajar agama bahkan bertaraf guru tersohor pun ada. Kita bersangka baik 'mungkin' mereka telah berhempas pulas menasihatinya. Takkan mereka sanggup membiarkan sahabat mereka terus lalai dan terpesong? kalau mereka tak lakukan sesuatu maka sia-sialah ilmu agama di dada mereka dan mereka juga terpalit disoal oleh Allah swt kelak.

Soalnya kenapa sesetengah manusia berkelakuan begini? Besar kemungkinan ialah tidak menjaga makanan. Kerana hendakkan projek terpaksa merasuah orang itu orang ini misalnya. Ini akan mengakibatkan hati menjadi gelap dan apa yang dibuat dirasakan betul. Dia lupa hidup hanya sementara dan setiap amalan dicatat malaikat setiap masa. Kelak bila mati barulah tersedar dari tidur. Ketika itu peluang untuk meminta maaf sudah tiada. Maka terkapai-kapailah di Padang Mahsyar mencari orang yang telah dikhianati, difitnah , dicercanya untuk meminta maaf.... bukan sekejap, bahkan ribuan tahun. Moga Allah memberikan hidayat kepada mereka seperti ini..

p/s: dan moga cik arnab dan family dijauhkan sifat dan sikap begini..

The Fantastic Six SMKHC


intai2 tengok facebook budak smk hillcrest, cik arnab pun tertengok gambar ni. cik arnabagi nama da fantastic 6..hehe.. klakar giler tgk muka2 cikgu sorang2 ni.. especially cikgu aziz..hehe.. lawak tul la.. dengan gaya cekak pinggangnya.. cikgu salleh pulak cam pakai samping.. yang paling seksi pulak mestilah cikgu kamil( BERKEMBAN GITU)..hehe yang berkacamata tu la, eh, 2 dari kiri la.. cikgu sufian pulak dah macam nak nyanyi lagu negaraku dah pulak..kikiki.. korang semua memang sempoi la ..




tgk la tu gaya cikgu aziz(pakai baju merun).. hihi.. gaya nak tumbang pun ada gak.kiki..jgn mare ek.. mmg senget 45 darjah ar.. suspond betul..hehe

01 Mei 2010

demam melanda diriku

Da lupa bila cik rasa cam pening kepala.Tapi dalam minggu nih memang rasa nak marah orang je. sbb xsedap badan. sehari sebelum lect datang observe, malam tu, malam tgh buat abm tuk kelas esok, kepala pening sangat, ntahla kenapa.


.:kak mila: dik, dik kena tidu dulu, lepas tu baru sambung wat abm,
.: cik: xleh la kak, baru lepas makan nasi lemak( sedap woo)
.: ros: kalu saya, xkira kenyang ke lapar, tidur je lau rasa xsedap badan,


cik pun mula pikir nak tdo, tapi sbb rasa takut n gementar yang teramat, cik xdapat tdo n trus buat abm nak ngajar esok,.


kusyuk punya kusyuk, tup2 tengok jam dah pukul 12, lepas solat isyak trus coloapse.. hehe...


esoknya bangun, jeng3.. hari yang ditunggu2. hari observation. tapi tekak lak yang rasa sakit. macam mana nih?

ku hanya mampu berdoa je,, mintak2 semuanya ok nanti dr sazeli datang nanti, jangan budak buat masalah dah..
Related Posts with Thumbnails